FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 27. prosinca 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MANCHESTER - Branič Manchester Uniteda Jonny Evans (23) već je jedanaesti igrač "Crvenih vragova" koji je izvan stroja zbog ozljede ili bolesti. Evans je u susretu protiv Wigana ozlijedio list desne noge zbog čega će pauzirati najmanje dva tjedna.

Na listi ozlijeđenih su i Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Michael Owen, Anderson, Tom Cleverley, Fabio i Ashley Young. Darren Fletcher već duže vrijeme boluje od kronične infekcije crijeva, dok Phil Jones i Chris Smalling imaju problema s virozom. "Ostali smo bez pola momčadi. Nitko nije očekivao da ćemo imati toliko problema s ozljedama i bolestima. Očekuje nas noćna mora u idućim kolima," kazao je menadžer aktualnog engleskog prvaka Alex Ferguson. Zabrinutost je pokazao i kapetan Patrice Evra. "Svi smo zabrinuti zbog velikog broja izostanaka. To je postalo nepodnošljivo. Sada je najvažnije da pokažemo pravi karakter," kazao je francuski branič. ManU se trenutačno nalazi na diobi prvog mjesta s gradskim suparnikom Manchester Cityjem.

MADRID - Nakon što je Alberto Costa napustio kormilo španjolske Davis Cup reprezentacije za novog izbornika izabran je Alex Corretja (37). Ovaj bivši drugi tenisač svijeta potpisao je ugovor sa Španjolskim teniskim savezom (RFET) na dvije godine. "Velika je čast voditi španjolsku reprezentaciju. Vjerujem kako i dalje možemo biti uspješni," kazao je Corretja koji će u obranu naslova krenuti bez četvorice ponajboljih igrača - Rafaela Nadala, Davida Ferrera, Feliciana Lopeza i Fernanda Verdasca. Ova četvorka iduće godine neće igrati za Davis Cup reprezentaciju zbog zgusnutog rasporeda turnira i Olimpijskih igra u Londonu. Nakon što je u tri godine na klupi odveo Španjolce do dva Davis Cup naslova Costa će preuzeti mjesto koordinatora unutar RFET-a.

MANCHESTER - Napadač Manchester Cityja Mario Balotelli ponovo se našao u središtu pažnje otočkih medija nakon što je na Badnjak počastio cijeli pub u središtu Manchestera. Balotelli se na Badnjak sa svojim društvom pojavio u Tudor pubu u Manchesteru i počastio je sve nazočne. Runda ga je stajala 1.000 funta što je oko 9.000 kuna. Za razliku od većine gostiju mladi talijanski napadač je cijelo večer konzumirao bezalkoholna pića. Potom se uputio na polnoćku u crkvu Svetog Ivana u Chorltonu. Balotelli je ove sezone u engleskom prvenstvu zabio osam golova u 14 nastupa za Manchester City.

ZAGREB - U četvrtak, 29. prosinca kvalifikacijama u Oberstdorfu starta 60. izdanje Novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" u skijaškim skokovima. Nakon njemačkog zimovališta najbolji skijaški skakači na Novu godinu sele u Garmisch-Partenkirchen, a potom već tradicionalno slijede dvije austrijske postaje - Innsbruck 4. siječnja i Bischofshofen dva dana kasnije. "Sve četiri skakonice su spremne za nastupe. Očekujemo sjajno natjecanje i mnogo gledatelja," kazao je predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja Stefan Huber. Ove sezone organizatori su pripremili i poseban bonus - 810.000 eura za skakača koji osvoji "Grand Slam" - pobjedu na sve četiri skakaonice. Posljednjem je to uspjelo Svenu Hannawaldu 2001/02. Pojedinačna pobjeda na svakoj od četiri postaje Novogodišnje turneje vrijedna je 8.100 eura, a ukupna pobjeda 16.200 eura. "Željeli smo dodatno motivirati natjecatelje na 60. obljetnicu Novogodišbnje turneje," dodao je Stefan Huber. Naslov pobjednika brani Austrijanac Thomas Morgenstern.

BORMIO - Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 28. mjesto na treningu spusta u Bormiju, dok naš najbolji skijaš Ivica Kostelić nije niti doputovao u Italiju već trenira na Sljemenu. Spust na stazi Stelvio je na rasporedu u četvrtak, a Natko je u Bormiju do sada nastupio tri puta i sva tri puta je osvajao bodove. Bio je 28., 21. i 27. Najbolji rezultat na treningu ostvario je Nijemac Stephan Keppler (2:01.15), drugi je bio Talijan Matteo Marsaglia (2:01.49), a treći njegov sunarodnjak Peter Fill (2:01.56). Zrnčić-Dim je ciljem prošao sa 2.58 sekunde zaostatka.

RIM - Izbornik talijanske nogometne reprezentacije, jednoga od tri suparnika Hrvatske u skupini C na EURU sljedeće godine, Cesare Prandelli odlučio je za prijateljski dvoboj protiv SAD-a u veljači ponovno u reprezentaciju pozvati napadača Udinesea, 34-goddišnjeg Antonija Di Natalea, koji je svoj zadnji nastup za "azzurre" imao u lipnju 2010. na Svjetskom prvenstvu. Di Natale je bio najbolji strijelac talijanske lige u protekle dvije sezone, a u dosadašnjem tijeku aktualnog prvenstva postigao je 10 pogodaka, te se nalazi na trećem mjestu ljestvice strijelaca. Za ponovno pozivanje Di Natalea u reprezentaciju Prandelli se odlučio zbog težih ozljeda i bolesti Giuseppea Rossija i Antonija Cassana. Di Natale je u dosadašnjoj karijeri ostvario 36 nastupa i postigao 10 pogodaka za Italiju. Hrvatska i Italija igrat će na EURU u susretu 2. kola skupine C 14. lipnja u Poznanu.

PARIZ - Francuski nogometaš Florent Malouda razmišlja o odlasku iz Chelsea i prelasku u PSG kojeg bi navodno trebao preuzeti Carlo

Ancelotti. Malouda je ovu sezonu uglavnom prosjedio na klupi Chelsea te je njegovo mjesto u francuskoj reprezentaciji za Euro 2012. pod upitnikom što bi ga moglo navesti na promjenu kluba u zimskom prijelaznom roku. "Ne dobijam dosta minutaže. To je dosta ograničeno vrijeme za ambicije koje imam. Ne mogu biti sretan s time. Ako bude potrebno, otići ću", kazao je Malouda koji je u Chelsea došao iz Olympiquea Lyon 2007. Francuski dnevnik "Le Parisien" piše da je Malouda zainteresiran za dolazak u PSG čiju bi klupu trebao preuzeti bivši trener Chelsea Talijan Ancelotti. Brojne su i glasine da će engleski nogometaš David Beckham, čiji je ugovor s Los Angeles Galaxyjem istekao, također doći u PSG koji je trenutačno vodeći u francuskom prvenstvu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙