FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 24. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Jedna od najboljih atletičarki svijeta Blanka Vlašić i aktualni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju Ivica Kostelić drugu godinu uzastopce izabrani su za najbolje sportaše Hrvatske u izboru "Sportskih novosti". Blanki je to šesti trofej za najbolju sportašicu Hrvatske i uskoro bi mogla dostići Janicu Kostelić koja je osam puta bila najbolja, dok je Ivica slavio četvrti puta. Ekipom godine proglašene su hrvatske košarkašice koje su osvojile peto mjesto na europskom prvenstvu u Poljskoj, dok je momčad godine vaterpolska reprezentacija koja je na SP u Šangaju osvojila treće mjesto. Nagrada za "fair-play" pripala je mladom hrvatskom košarkašu Mariu Hezonji. U 60. izdanju izbora Sportskih novosti sudjelovalo je gotovo 400 novinara iz 56 redakcija.

ZAGREB - Navijači Tottenhama izabrali su hrvatskog reprezentativca Luku Modrića za najboljeg igrača Spursa u 2011. godini, iako je Modrić u ljeto želio otići u suparnički Chelsea. Time su fanovi Spursa pokazali da izuzetno cijene ulogu najboljeg "playmakera" Premier lige, koji je ključni igrač londonskog kluba u odličnim rezultatima ove sezone. U anketi koju je organizirao internetski portal "London24.com" Modrić je dobio 41 posto glasova, na drugom mjestu je lijevi branič Benoit Assou-Ekotto, a slijede veznjak Gareth Bale i napadač Rafael Van der Vaart. Navijači Spursa u svibnju su izabrali Modrića najboljim igračem prošle sezone (2010-2011), a sada su ga proglasili najboljim i za kalendarsku 2011. godinu. U ljetnom prijelaznom roku Chelsea je nudio 45 milijuna eura za Modrića, ali je vodstvo Spursa odbilo prodati svog najboljeg igrača.

VUKOVAR - Proslavljena vukovarska plivačica Mirna Jukić otvorila je danas na središnjem Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru montažno klizalište koje će kroz božićno-novogodišnje blagdane te nadalje dokle vrijeme dopusti biti na raspolaganju Vukovarcima. "Iako živim u Austriji drago mi je da sam uspjela doći u svoj rodni Vukovar", rekla je Mirna, otvarajući klizalište te zaželjela svim Vukovarcima sretan Božić i novu godinu. Montažno klizalište u središtu Vukovara postavlja se već treću godinu, a odlukom gradonačelnika Željka Sabe ove godine je korištenje klizališta kao i klizaljki potpuno besplatno.

GLASGOW - U 20. kolu nogometnog prvenstva Škotske vodeći Glasgow Rangers je na gostovanju poražen od slabašnog St. Mirrena sa 1-2, a hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, koji je odigrao čitavu utakmicu za Rangerse, samo se jednom našao u šansi, u 55. minuti je njegov udarac završio pored gola. Rangersi su poveli golom Wallacea u 11. minuti, a onda su 24. ostali sa igračem manje, jer je isključen Lee McCulloch. Do kraja prvog poluvremena St. Mirren je uspio preokrenuti rezultat, prvo je zabio Mooy (44), a pobjedu je donio McGowan u sudačkoj nadoknadi (45+2). Do kraja susreta isključen je još jedan nogometaš Rangersa, Dorin Goian u 87. minuti. Iako danas nije zatresao mrežu Jelavić je i dalje nabolji strijelac prvenstva Škotske sa 12 golova, a slijedi Hooper iz Celtica sa 11 pogodaka. I dok je Rangers izgubio, njihovi najveći rival Celtic pobijedio je Kilmarnock sa 2-1. Rangersi su i dalje vodeći sa 48 bodova, dok Celtic ima bod manje.

REZULTATI:

Inverness CT - Aberdeen 2 - 1

St. Mirren - Rangers 2 - 1

Hearts - Motherwell 2 - 0

Dunfermline - St. Johnstone 0 - 3

Dundee United - Hibernian 3 - 1

Celtic - Kilmarnock 2 - 1

POREDAK:

1. Rangers 48 bodova

2. Celtic 47

3. Motherwell 34

4. St. Johnstone 29

5. Hearts 28

RIM - Branič talijanskog nogometnog drugoligaša Gubbia Simone Farina (29) postao je heroj nacije nakon što je otkriveno kako je odbio 200.000 eura za namještanje utakmice. Cijela Italija iskazuje divljenje skromnom mladiću koji za nagradu za svoje poštenje dobio poziv talijanskog izbornika Cesarea Prandellija da se priključi treninzima nacionalne vrste. "Azzurre" početkom veljače očekuje prijateljska utakmica protiv SAD, a Farina će nekoliko dana trenirati s reprezentacijom. Farina je 30. studenog dobio ponudu da za 200.000 eura namjesti kup utakmicu protiv Cesene. Trebao je nagovoriti i svog golmana da pusti utakmicu. Farina je odbio mito i sve prijavio policiji. "Simone je napravio veliko djelo. Pokazao je hrabrost, unutarnju snagu i principe. Sada je važno da mu svi pružimo podršku," kazao je talijanski izbornik Prandelli.

BEOGRAD - Poznati filmski režiser Emir Kusturica (57) izabran je u subotu za predsjednika Skijaškog saveza Srbije na skupštini održanoj na Mokroj Gori. Kusturica je bio jedini kandidat za predsjednika Saveza, i za njegov izbor glasovalo je 46 delegata, a samo jedan je bio protiv, objavila je srbijanska novinska agencija Tanjug. Dosadašnji predsjednik Skijaškog saveza Srbije Dragor Stojanović istaknuo je veliki doprinos Kusturice u razvoju skijaških sportova, posebno alpskog skijanja u Srbiji. Emir Kusturica je rođen u Sarajevu, a svjetska filmska scena upoznala ga je na Venecijanskom festivalu 1981. kada je s filmom "Sjećaš li se Dolly Bell" dobio "Zlatnog lava" za najboljeg debitanta. Na filmskom festivalu u Cannesu njegovi su filmovi dva puta proglašeni najboljima, godine 1985. dobio je "Zlatnu palmu" za film "Otac na službenom putu", te 1995. za "Underground". No, sav svoj talent kompromitirao je podržavajući srpske ratne zločince Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića, te srpsku agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙