FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 25. prosinca 2011. (Hina) - Donosio pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

KIJEV - Napadač moskovskog prvoligaša Dinama Ukrajinac Andrij Voronjin (32) proglašen je najboljim ukrajinskim nogometašem za ovu godinu. Vorinjin je u izboru ukrajinskih novinara uvjerljivo pobijedio sa 145 bodova ispred veznjaka kijevskog Dynama Andrija Jarmolenka sa 33 i veznjaka Bayerna Anatolija Timoščuka sa 27 bodova. Dinamov napadač je prvi put osvojio ovu prestižnu ukrajinsku nagradu, a do sada njegov najbolji plasman bilo je treće mjesto 2004. godine. Zanimljivo, ovo je druga nagrada za Voronjina ovoga mjeseca nakon što je proglašen i za najboljeg igrača ruskog prvenstva. Dinamo se nakon prog dijela sezone nalazi na trećem mjestu sa 58 bodova, sedam manje od lidera Zenita, a Voronjin je sa 11 golova najbolji strijelac kluba i četvrti strijelac lige. Međutim, premda je dobio dvije nagrade Voronjin nije u prvom planu ukrajinskog izbornika Olega Blohina i pod njegovim vodstvom gotovo uopće ne igra. Prije dolaska u moskovski Dinamo igrao je za Herthu, Liverpool, Bayer Leverkusen, Koln, Mainz i Borussiu iz Mönchengladbacha.

BOSTON - Svega nekoliko sati prije početka nove NBA sezone Boston Celticsi su pojačali redove angažiravši Francuza Mickaela Pietrusa (29). Pietrus je za Boston potpisao ugovor na jednu sezonu vrijedan 1.3 milijuna dolara, a doveden je kao zamjena za Jeffa Greena koji će zbog srčanih problema propustiti cijelu sezonu. Francuski košarkaš, rođen na Guadeloupeu, je prošle sezone igrao za Phoenix Sunse, a imao je prosjek od 7.2 koševa i 2.4 skoka po utakmici. "Želio sam postati dio Bostonove obitelji i sretan sam što mogu pomoći tako uglednom klubu," kazao je Francuz koji je tijekom karijere igrao i za Orlando Magic, Golden State Warriorse, te Pau-Orthez.

RIM - Talijanski nogometaš Cristiano Doni (38), koji je po završetku prošle sezone okončao karijeru, priznao je da je sudjelovao u namještanju utakmica talijanske druge lige. Bivši kapetan Atalante nedavno je uhićen u velikoj policijskoj akciji u kojoj je 16 sportaša i sportskih dužnosnika završilo u pritvoru zbog namještanja utakmica radi ilegalne zarade na kladionicama. "Znao sam da će utakmica Atalanta - Piacenza (3-0) biti namještena, i na to sam pristao i kladio se. Isto je bilo i sa utakmicom protiv Ascolija (1-1). No, moram istaknuti da sam sve radio sam i da moj bivši klub Atalanta nije ništa znao o tome", kazao je Cristiano Doni za dnevnik "Gazzetta dello sport". Riječ je o utakmicama iz prošle sezone dok je Atalanta bila drugoligaš. Atalanta je izborila ulazak u prvu ligu, ali je zbog ove afere kažnjena sa oduzimanjem šest bodova.

RIO DE JANEIRO - Bivša zvijezda brazilske nogometne reprezentacije Adriano Leite Ribeiro (29) po svemu sudeći slučajno je pištoljem ranio jednu 20-godišnju djevojku ispred noćnog kluba u Rio de Janeiru. Djevojka je pogođena u ruku nakon čega je prevezena u bolnicu gdje je operirana. Prema izjavama svjedoka do pucnjave je došlo u automobilu u kojem se Adriano nalazio u društvu dvije djevojke. Navodno se bivši napadač Intera, Rome, Fiorentine i Parme, koji trenutačno igra za Corinthians, igrao s pištoljem koji pripada članu njegova osiguranja. Adriano nakon nesreće nije želio razgovarati s policijom, a nije se pojavio niti na policijskom saslušanju. Tek je poručio preko svog odvjetnika kako nije pucao on, već njegov zaštitar. "Pucanj se dogodio na zadnjem sjedalu automobila, a ja sam sjedio sprijeda," poručio je Adriano. Adriano je za brazilsku reprezentaciju odigrao 48 utakmica i postigao 27 golova.

PARIZ - Bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Kaka (29) mogao bi tijekom zimskog prijelaznog roka napustiti Real Madrid i preseliti u Paris Saint-Germain prenosi list 'Le Parisien'. Sportski direktor pariškog sastava Leonardo pod svaku cijenu želi dovesti Kaku na Park Prinčeva i spreman je Realu ponuditi 40 milijuna eura odštete. To je 27 milijuna eura manje od iznosa koji je "Kraljevski klub" platio za brazilskog majstora 2009. Milanu, no upravo je Leonardo radio na tom transferu, pa se nada kako će ponovo 'slomiti' španjolske pregovarače. Dio španjolskih medija bliskih Realu smatra kako je ovaj transfer više nego izgledan jer Kaka nije u prvom planu Josea Mourinha, a Brazilac više ne želi 'grijati klupu'. Navodno je pred vratima Parka Prinčeva i talijanski trener Carlo Ancelotti koji bi trebao naslijediti Antoinea Kombouarea nakon što je ovaj dobio otkaz. Ukoliko Kaka i Ancelotti postanu novi stanovnici Pariza bit će to nastavak njihove suradnje koja je trajala sedam godina u Milanu. Kaka je pod Ancelottijevim vodstvom u dresu Milana osvojio Ligu prvaka (2007), talijansko prvenstvo (2004), klupsko prvenstvo svijeta (2007), dva europska Superkupa i talijanski Superkup.

RIM - Legendarni kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Rome Francesco Totti (35) priznao je kako žali što nikada nije surađivao s portugalskim stručnjakom Joseom Mourinhom. "Mourinho je sjajan trener i na svakoj utakmici daje maksimum kako bi ekipa stigla do rezultata. Volio bi da smo surađivali. To je jedna od mojih rijetkih neostvarenih sportskih želja," kazao je Totti za talijanske medije. Totti je 'dijete Rome', od početka karijere je član 'Giallorossa' i premda su za njega veliki interes pokazivali Chelsea i Real Madrid, nikada nije napustio Rim. U Rominom dresu je debitirao 1993. i do sada je odigrao 621 utakmicu i postigao 262 gola. On je rekorder kluba i po broju nastupa i po broju golova.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙