FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 24. prosinca 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati:

PARIZ - Zvijezda argentinske nogometne reprezentacije i Barcelone Lionel Messi proglašen je u izboru francuskog sportskog dnevnika L'Equipe 'Prvakom među prvacima' za 2011. godinu. "Argentinski majstor je u ovoj godini osvojio sve što se može osvojiti i zadivljuje lakoća kojom postiže golove i niže rekorde," napisali su u L'Equipeu. Messi je pobijedio sa 807 bodova, drugo mjesto je pripalo srpskom tenisaču Novaku Đokoviću sa 699 bodova, dok je treći bio svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Sebastian Vettl sa 255 bodova. Messi je postao peti nogometaš nakon Zinedine Zidanea (1988), Romaria (1994), Diega Maradone (1986) i Paola Rossija (1982) koji je dobio ovu nagradu koju je L'Equipe dijeli od 1980. godine. Prvi 'prvak među prvacima' bio je američki klizač Eric Heiden, a prošle godine slavio je španjolski tenisač Rafael Nadal.

NEW YORK - Zvijezda Miami Heata Lebron James više nije najomraženiji igrač NBA lige. Njegov mjesto zauzeo je košarkaš New Jersey Netsa Kris Humphries. U anketi koju je za magazin Forbes učinila agencija Nielsen, Humphries je nakon razvoda s televizijskom "zvijezdom" Kim Kardashian i to nakon svega 72 dana, pao u očima javnosti. Humphries je dobio 50 posto negativnih glasova. James je na drugom mjestu ljestvice nepopularnosti, a zatim slijede Kobe Brynat, Tony Parker, Ron Artest, Chris Bosh, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Lamar Odom...

NEW YORK - Nakon 149 dana 'lockouta' i 240 otkazanih utakmica na Božić kreće nova sezona NBA lige. Sukob između vlasnika klubova i igrača oko novog kolektivnog ugovora prijetio je otkazivanjem cijele sezone, no dogovor je ipak postignut i sezona kreće sutra, a trajat će do 26. travnja. Prvog dana na rasporedu je pet utakmica, među kojima i repriza prošlogodišnjeg finala između Dallas Mavericksa i Miami Heata. Bit će to 66. izdanje najjače košarkaške lige na svijetu, a umjesto 88 svaki klub će u regularnom dijelu odigrati 66 utakmica. Zanimljivo, tijekom sezone svaka će momčad barem jednom igrati tri večeri uzastopce što se nije dogodilo od 1999. godine. Naslov prvaka brane Dallas Mavericksi koji su zadržali Jasona Kidda, Dirka Nowitzog i Jasona Terryja, a u American Airlines Centar stigao je i Lamar Odom iz LA Lakersa. Od zvučnijih imena Dallas je napustio Tyson Chandler preselivši u New York Knickse. Većina NBA kroničara kao najvećeg kandidata za naslov vide Miami Heat. Prošle sezone je zapeo u finalu, no ove sezone sve prognoze govore kako će 'Vrućina' otići do kraja. Trojka LeBron James, Dwayne Wade i Chris Bosh ove će sezone svakako biti uigranija, a na Floridu su stigli i Shane Battier, Eddy Curry, Norris Cole, dok su otišli Zydrunas Ilgauskas, Erick Dampier i Mike Bibby.

MONTE CARLO - Ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev (45) postao je većinski vlasnik francuskog nogometnog velikana Monaca, trenutačno posljednjeplasiranog sastava druge francuske lige, objavio je klub iz Kneževine u petak. Ribolovljev se nalazi na 93. mjestu najbogatijih ljudi na svijetu po ljestvici magazina Forbes, a obvezao se uložiti najmanje 100 milijuna eura u Monaco u sljedeće četiri godine. "Ja sam strastveni ljubitelj nogometa, a nakon godina življenja u Monte Carlu uvidio sam kako Monaco nije tek jedan u nizu sportskih klubova, već jedan od simbola ponosa i tradicije kneževine. Smatram kako ovaj klub ima veliki potencijal i nadam se da će ga i iskazati, kako u domaćim natjecanjima tako i u Europi", kazao je Ribolovljev. monegaški princ Albert II pozdravio je ulazak Ribolovljeva u klub. "Ovaj dogovor otvara novu stranicu kluba koji je tako drag kneževini. Nadam se da će ponovno pronaći svoj prestiž koji ga je učinio jednim od dragulja u sportskom životu Monaka", objavio je princ Albert. Monaco je sedam puta osvajao naslov prvaka Francuske, a 2004. godine je igrao i u finalu Lige prvaka. No, nakon ispadanja iz prve lige na kraju prošle sezone, ove je godine klub pao još niže, te se nakon 18 odigranih kola nalazi na dnu druge lige sa samo 13 bodova. Ribolovljev je u lipnju 2010. godine prodao svoj vlasnički udio u tvrtki za proizvodnju umjetnih gnojiva Uralkali za 6.5 milijardi dolara, a u petak je kupio dvije trećine dionica Monaca.

VRŠAC - Košarkaši Cedevite u susretu su 13. kola regionalne ABA lige kao gosti u Vršcu svladali Hemofarm STADA-u sa 78-74 (14-14, 17-22, 29-21, 18-17). Cedevitu je do nove pobjede predvodio Vedran Vukušić sa 20 koševa, dok je Ivan Maraš sa 14 poena bio najefikasniji u redovima Hemofarma. Nakon 13 kola Cedevita ima 11 pobjeda i dva poraza, dok Hemofarm ima četiri pobjede i osam poraza uz utakmicu manje.

ZAGREB - Trener Chelseaja Andre Villas-Boas pun je hvale za najboljeg hrvatskog nogometaša Luku Modrića, ali ističe da u zimskom prijelaznom roku neće ponovno pokušati realizirati transfer ključnog igrača Tottenhama. "Modrić je izuzetno kreativan igrač, jedan od najvećih talenata na svijetu i sigurno bi bio uspješan u bilo kojem klubu. No, u zimskom prijelaznom roku on nije na listi želja, a što će biti u budućnosti, to ćemo vidjeti", kazao je Andre Villas-Boas za britanske medije. U ljetnom prijelaznom roku Chelsea je nudio 45 milijuna eura za Modrića, a i hrvatski reprezentativac je želio otići u redove "Bluesa". No, vodstvo Spursa odbilo je prodati svog najboljeg igrača.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙