FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 20. prosinca 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati

MELBOURNE

Sedmerostruka osvajačica grand slam turnira američka tenisačica Venus Williams povukla se s turnira u Novom Zelandu koji se smatra zagrijavanjem za Australian Open zbog "zdravstvenih razloga" te je tako dovela u pitanje i nastup u Australiji.

Williams, koja se liječi od Sjogrenovog sindroma, autoimune bolesti, dobila je pozivnicu za turnir Auckland Classic koji se igra od 2. do 7. siječnja.

Sjogrenov sindrom je kronična bolest u kojoj bijela krvna zrnca napadaju žlijezde koje luče tekućinu, poput sline u ustima i suza, te mogu uzrokovati oštećenja drugih organa.

Venus Williams (31) se povukla u rujnu s US Opena kada joj je dijagnosticirana ta bolest koja pogađa uglavnom žene. Peterostruka pobjednica turnira u Wimbledonu, prošli je mjesec izjavila da se nada da će se moći vratiti turnirima u 2012.

NEW YORK

New York Knicksi su potpisali jednogodišnji ugovor vrijedan 2,5 milijuna dolara sa slobodnim igračem Baronom Davisem, ali nije jasno kada će on zaigrati je se još uvijek oporavlja od hernije diska.

Dva puta izabran u All-Star momčad, Davis je prošle godine bio raspet između u Los Angeles Clippersa i Cleveland Cavaliersa, a prosjek po utakmici mu je bio 13.1 pogodaka i 6.7 asistencija.

Istovremeno su u Washingtonu Wizardsi objavili da su postigli dogovor s prošlogodišnjim vodećim strijelcem Nickom Youngom.

Wizardsi su se nadali da će s Youngom potpisati višegodišnji ugovor, ali su se dogovorili na samo godinu dana za 3,7 milijuna dolara, pišu lokalni mediji.

Washingtonov prvi izbor na draftu 2007., 26-godišnji Young je prošle sezone imao prosjek od 17.4 koševa po utakmici.

S druge strane zemlje, Sacramento Kingsi su otkazali četvregodišnji ugovor sa Chuckom Hayesom (28) nakon što on nije prošao liječnički pregled.

Predsjednik Kingsa Geoff Petrie je izjavio da je ugovor vrijedan 21.3 milijuna dolara otkazan zbog medicinskih razloga.

Prošli tjedan su Kingsi objavili da je nedavni srčani pregled na Hayesu pokazao neke anomalije, ali nisu otkrili više pojedinosti o tome.

Prije nego je postao slobodan igrač, Hayes je proveo zadnjih šest sezona igrajući za Houston Rocketse. Prošle sezone je imao prosjek od 7.9 koševa i 8.1 skokova po utakmici.

BUENOS AIRES

Francuski napadač David Trezeguet postao je prvo pojačanje argentinskog prvoligaša River Plate u prijelaznom roku, ali će službeno predstavljanje čekati do siječnja, objavio je klub u utorak.

"Trezeguet je već novo pojačanje River Plate, to je jasno. Prošao je liječnički pregled i potpisat će ovaj tjedan", stoji na službenim klupskim stranicama.

River još dodaje da će nakon potpisivanja Trezegueta trebati "otići u Ujedinjene Arapske Emirate i riješiti neka otvorena pitanja u toj azijskoj zemlji" gdje je Francuz igrao za Baniyas iz Dubaija.

"On će biti prisutan na prvom treningu Rivera na Monumental stadionu 4. siječnja kada će službeno biti predstavljen medijima kao član momčadi odjeven u dres", kaže se na Riverinim stranicama.

Rođen u Rouenu, 34-godišnji Trezueget, navijač Rivera od svog djetinjstva provedenog u Buenos Airesu, dolazi u klub kao slobodan igrač, ali još uvijek ima za riješiti neka pitanja vezana za svoj ugovor s Baniyasom gdje je prešao iz španjolskog Herculesa ove godine.

Bivši igrač talijanskog Juventusa, koji je pomogao Francuskoj u osvajanju titule svjetskog prvaka 1998. te europskog prvaka 2000., prošli je tjedan izjavio da mu je san igrati za River u Argentini.

NEW YORK

Rezultati NHL utakmica koje su odigrane u ponedjeljak navečer:

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 2-3 (kazneni udarci)

Boston Bruins - Montreal Canadiens 3-2

Dallas Stars - Anaheim Ducks 5-3

Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 3-2 (kazneni udarci)

Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 2-3

Vancouver Canucks - Minnesota Wild 4-0

LOS ANGELES

Kapetan Los Angeles Kingsa Dustin Brown postigao je pogodak u power-playu i iz kaznenog udarca, a Jonathan Quick je zaustavio 31 udaraca prema svojim vratima za pobjedu od 3-2 nad Toronto Maple Leafsima u Air Canada Centru u ponedjeljak navečer.

Ova je pobjeda bila potrebna Kingsima koji su izgubili zadnjih šest utakmica. Prvi put u 12 utakmica najniže rangirani napad u NHL postigao je tri pogotka, te je zasuo vratara Leafsa James Reimer sa 42 udarca.

Samo je pravo junaštvo Reimera, koji je imao 40 obrana, održalo Leafse u utakmici i omogućilo im osvajanje važnog boda na ljestvici.

U prvoj trećini Leafsi su "nadpucali" Kingse 15-14. Prvi je pogodak za Kingse postigao Justin Williams u 7:54 minuti. Leafsi su odgovorili samo tri minute kasnije nakon asistencije Tylera Bozaka koji je pak dobacio Johnu Michael-Lilesu za njegov četvrti gol ove sezone.

Kingsi su dominirali u drugoj trećini, nadigravši Leafse sa 16-4 u udarcima prema suparničkim vratima a Brown je zabio jedini gol, svoj sedmi u sezoni.

U zadnjoj trećini, Leafsi su brzo izjednačili pogotkom Mihaila Grabovskog.

RIM

Talijanski nogometni prvoligaš Palermo imenovao je u ponedjeljak Bortola Muttija (57) novim trenerom. Mutti je na trenerskoj klupi Palerma naslijedio Devisa Mangiu, koji je dobio otkaz nakon nedjeljnog poraza u sicilijanskom derbiju protiv Catanije (0-2).

Mutti je prošle sezone vodio Bari, koji je ispao u drugu ligu nakon čega je dobio otkaz. Tijekom karijere bio je trener Piacenze, Napolija, Reggine, Messine i Atalante.

Mutti je 21. trener Palerma u devetogodišnjem mandatu predsjednika kluba Maurizija Zamparinija, kojeg mediji zovu "žderač trenera".

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙