FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 8. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati

ZAGREB - Prema današnjim podacima Ministarstva uprave 20.113 građana zatražilo je privremeni ispis iz popisa birača kako bi mogli glasati izvan mjesta svog prebivališta na referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, objavio je danas ministar uprave Arsen Bauk na svom facebook profilu. Od toga je 14.896 osoba koje su uzele potvrdu ili su se registrirale za glasanje u inozemstvu, 4175 osoba lišenih slobode, 942 članova posade brodova i 100 pripradnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Ministar je u svom upisu dodao da se podaci mogu jos neznatno izmijeniti nakon provjere. Rok do kojeg su birači mogli zatražiti privremene potvrde istekao je u subotu, 7. siječnja. Bauk je jučer, također na facebooku, napisao kako je do petka 15.117 građana zatražilo privremeni ispis kako bi mogli glasovati izvan mjesta prebivališta, što je već tada bilo oko tri puta više nego na parlamentarnim izborima.

ZAGREB - Na Trešnjevci u Tešanjskoj ulici u kući u kojoj stanuju kao podstanari 54-godišnjak i 62-godišnjakinja jučer popodne eksplodirao je plin zbog nepažljivog rukovanja plinskom bocom, nakon čega je uslijedio požar u kojem je muškarac lakše ozlijeđen, izvijestila je danas zagrebačka policija na konferenciji za novinare. 54-godišnjak je u alkoholiziranom stanju (1,56 g/kg) spajao plinsku bocu s pripadajućim crijevom na kombiniranu peć pri čemu je došlo do istjecanja plina, a u blizini se nalazila peć na kruta goriva. Izbila je eksplozija, a nakon toga i požar. U požaru je 54-godišnjak lakše ozlijeđen. Požar su ugasili vatrogasci Grada Zagreba, šteta nije utvrđena, no procjenjuje se da je veća. U eksploziji je manje oštećeno pročelje susjedne kuće, izvijestio je PUZ.

ZAGREB - Mrtvo tijelo 49-godišnje Mirjane Pukanić, bivše žene pokojnog vlasnika Nacionala Ive Pukanića, pronašla je jučer oko 18 sati u stanu u Ilici 47-godišnja medicinska sestra, a očevidom je utvrđeno da na mrtvom tijelu nema tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt, potvrdila je danas zagrebačka policija ne navodeći imena. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, izvijestila je policija na konferenciji za novinare. Neslužbeno se doznaje da je pokojna Mirjana Pukanić u trenutku ponalaska njezina tijela bila mrtva oko dan i pol, kao i da ju je pronašla medicinska sestra koja je o njoj brinula.

IVANKOVO - U posljednjih deset godina uzgoj konja u Hrvatskoj kontinuirano raste i u segmentu povećanja broja vlasnika konja i u broju grla, tako da je u Hrvatskoj sada registrirano oko 19.000 konja i oko 3500 vlasnika konja. "To je, međutim, za hrvatske potencijale još uvijek mali broj. Hrvatska može raspolagati s puno većim brojem konja, a što je i potrebno za ozbiljniji rad i ozbiljniji nastup prema vanjskim tržištima, posebno tržištu EU-a“, rekao je danas na stručno-edukativnom skupu u Ivankovu kod Vinkovaca voditelj Središnjeg registra kopitara RH Nidal Korabi. Dodao je da je u ovom trenutku prioritetno podizanje kvalitete postojeće populacije konja. Skup su organizirali Savez uzgajivača trakenerskih konja Hrvatske i vinkovački Konjički klub „Satir“ radi edukacije konjara istočne Slavonije gdje se posljednjih godina također bilježi sve veći interes za konjogojstvo. O sve popularnijoj pasmini trakenerskih konja u Ivankovu je govorila predsjednica Saveza uzgajivača trakenerskih konja Hrvatske Jutta Haber rekavši da je u Hrvatskoj trenutačno 150 trakenerskih grla i tri selekcionirana i licencirana pastuha te da je godišnji prirast od pet do 10 trakenerske ždrebadi.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙