FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 28. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, a temeljem Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je iz službe udaljen Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, priopćeno je danas iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a. U priopćenju se navodi da su u današnjem u dnevnom tisku objavljene fotografije iz kojih se zaključuje da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. Time je, navodi se, Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak. Davor Blažević Tigar bio je Sanaderov tjelohranitelj u vrijeme kada je Sanader obnašao dužnost predsjednika vlade.

ZAGREB - Bivši direktor HEP-a Ivan Mravak osuđen je na godinu i pol dana zatvora na temelju nagodbe s USKOK-om kojem je priznao da je 2007. po nalogu tadašnjeg glavnog rizničara HDZ-a Mladena Barišića za HDZ pribavio 600 tisuća kuna. Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda prihvatilo je na ročištu zatvorenom za javnost nagodbu Mravka i USKOK-a, nakon čega je Mravak novinarima ispred Suda izjavio da je još prije godinu i pol rekao da će se braniti istinom te da je to dužan i učiniti bez obzira na posljedice za njega. Njegov branitelj Branko Šerić kazao je da u slučaju pravomoćnosti presude Mravku preostaje odslužiti godinu dana zatvora, jer je ostatak već ranije odslužio u pritvoru. Novinarima okupljenima ispred Suda potvrdio je da je Mravak u slučaju Fimi media dobio "parcijalni imunitet te da će biti svjedok optužbe".

VIROVITICA - Za požar u kojemu je na Božić gotovo u potpunosti izgorjela zgrada područne osnovne škole u Ćeralijama kod Voćina policija sumnjiči dvije osobe, izvijestila je danas virovitičko-podravska Policijska uprava. Osumnjičeni su za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Policija ne iznosi više podataka o počiniteljima, a neslužbeno se doznaje da su vatru na vanjskom dijelu prozora škole zapalili sedamnaestogodišnjak i petnaestogodišnjak. Montažna škola u Ćeralijama podignuta je 1995. godine kao dar japanske vlade doseljenim Hrvatima s Kosova. Školu pohađa 80 učenika od prvog do četvrtog razreda iz sela Ćeralije i susjednog sela Bokane.

ZADAR - Zadarska policija osumnjičila je dvojicu muškaraca iz Donjeg Miholjca da su se bavili preprodajom droge, a kod jednog od njih pronašla je nešto više od kilogram marihuane. U danas objavljenom priopćenju navodi se da su policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad 25 i 26-godišnjacima iz Donjeg Miholjca. U Biogradu je policija u ponedjeljak navečer zatekla 26-godišnjaka u posjedovanju paketa marihuane težine oko 1050 grama. On je uhićen te mu je oduzeta droga, a u nastavku istraživanja je u Donjem Miholjcu uhićen i 25-godišnjak, kojeg se sumnjiči da je tijekom prosinca u Zadar donio dva paketa od po kilogram marihuane, koje je distribuirao uz pomoć svog poznanika.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙