FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 8. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Mrtvo tijelo 49-godišnje Mirjane Pukanić, bivše žene pokojnog vlasnika Nacionala Ive Pukanića, pronašla je jučer oko 18 sati u stanu u Ilici 47-godišnja medicinska sestra, a očevidom je utvrđeno da na mrtvom tijelu nema tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt, potvrdila je danas zagrebačka policija ne navodeći imena. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, izvijestila je policija na konferenciji za novinare. Neslužbeno se doznaje da je pokojna Mirjana Pukanić u trenutku ponalaska njezina tijela bila mrtva oko dan i pol, kao i da ju je pronašla medicinska sestra koja je o njoj brinula.

IVANKOVO - U posljednjih deset godina uzgoj konja u Hrvatskoj kontinuirano raste i u segmentu povećanja broja vlasnika konja i u broju grla, tako da je u Hrvatskoj sada registrirano oko 19.000 konja i oko 3500 vlasnika konja. "To je, međutim, za hrvatske potencijale još uvijek mali broj. Hrvatska može raspolagati s puno većim brojem konja, a što je i potrebno za ozbiljniji rad i ozbiljniji nastup prema vanjskim tržištima, posebno tržištu EU-a“, rekao je danas na stručno-edukativnom skupu u Ivankovu kod Vinkovaca voditelj Središnjeg registra kopitara RH Nidal Korabi. Dodao je da je u ovom trenutku prioritetno podizanje kvalitete postojeće populacije konja. Skup su organizirali Savez uzgajivača trakenerskih konja Hrvatske i vinkovački Konjički klub „Satir“ radi edukacije konjara istočne Slavonije gdje se posljednjih godina također bilježi sve veći interes za konjogojstvo. O sve popularnijoj pasmini trakenerskih konja u Ivankovu je govorila predsjednica Saveza uzgajivača trakenerskih konja Hrvatske Jutta Haber rekavši da je u Hrvatskoj trenutačno 150 trakenerskih grla i tri selekcionirana i licencirana pastuha te da je godišnji prirast od pet do 10 trakenerske ždrebadi koju međunarodna komisija u prvoj ili drugoj godini života registrira, ocjenjuje i upisuje u internacionalne matične knjige.

ZAGREB - Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, a vlažni u Gorskom kotaru, izvijestio je jutros HAK. U većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas od 12 do 23 sata. Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 40 tona voze preko pontonskog mosta (od 2. siječnja i nakon testiranja mosta), ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje. Dionicom ceste D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije smiju prometovati sve skupine vozila, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju. Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj pojačan je izlazak vozila, a ulazak na Staroj Gradiški (čekanja oko 1 sat) i Jasenovac (čekanja oko 30 min). U prekidu su trajektne linije iz Splita prema Korčuli i Lastovu, kao i katamaranske prema Braču i Visu.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙