FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 31. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

PLITVICE - Najljepši hrvatski nacionalni park Plitvička jezera ostvario je u ovoj godini 8,1 posto bolje rezultate u poslovanju u odnosu na 2010. godinu i zabilježio ukupnu finacijsku dobit od 51 milijun kuna. U ukupnoj turističkoj posjeti strani gosti sudjeluju s 95 posto, a 5 posto su domaći gosti, izvijestio je ravnatelj tog nacionalnog parka Branislav Šutić. Nacionalni park Plitvička Jezera u slijedećoj godini planira drugu fazu uređenja najstarijeg hotela "Plitvice" koja predviđa sve sadržaje za kategoriju pet zvjezdica. "Za novogodišnje blagdane Plitvice ugošćavaju oko 1000 gostiju, a ispraćaj stare i doček Nove godine organizira se u hotelima "Jezero" i "Grabovac". Za goste se sutra priređuje tradicionalni novogodišnji piknik na otvorenom uz poznate domaće specijalitete: ličku janjetinu, zelje i meso te druge ličke delicije, a gosti će moći uživati na snijegu u poznatom skijališnom centru Mukinje, rekao je Šutić.

MAKARSKA - Na makarskom primorju puše olujna bura prosječnom brzinom od oko stotinu, a zabilježeni su i udari vjetra od 117 kilometara na sat. Zbog bure od jutros je u prekidu trajektni promet na liniji Makarska – Sumartin na otoku Braču. Vozačima koji se kreču državnom cestom D8 preporuča se pozornija vožnja zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, a posebice valja oprezno voziti na prijevoju Dupci kod Brela i kod Baškog Polja, informacija je Gradskog centra Osejava iz Makarske. Na Biokovu jutros je zabilježena najniža temperatura u zemlji. Prema informaciji dežurnih tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu temperatura na najvišem vrhu Svetom Juri jutros se spustila na minus 10 Celzijevih stupnjeva.

ZAGREB - Zbog jake bure dionica autoceste A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je jutros HAK. Ostali voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Zaton Obrovačkog. Na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niske temperature moguća je poledica osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Magla smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru. Ima je na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Delnice i Vrbovsko, na A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić, na A3 Bregana-Lipovac između Jankomira i Velike Kopanice te na A4 između Brezničkog Huma i Zagreba. Županijska cesta (ŽC 5169) Bjelopolje-Donji Lapac, zbog poledice, otvorena je samo za osobna vozila.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙