FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 3. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Na državnom referendumu o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, kojega je Hrvatski sabor raspisao za 22. siječnja, birači će zaokruživanjem odgovora "za" ili "protiv" odgovoriti na pitanje - "Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?", a Državno izborno povjerenstvo (DIP) propisalo je da glasovanje traje neprekidno od 7 do 19 sati.

ZAGREB - U provedbi državnog referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, neće se ograničavati promidžba referenduma (pozitivna ili negativna) u odnosu na postavljeno referendumsko pitanje, ali je ona zabranjena ispred glasačkog mjesta i u njegovoj neposrednoj blizini. Budući da Zakon o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave ne propisuje institut referendumske šutnje, u provedbi državnog referenduma neće biti ograničavanja promidžba državnog referenduma (pozitivna ili negativna) u odnosu na postavljeno referendumsko pitanje, stoji u uputama Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Zato se na dan koji prethodi danu održavanja državnog referenduma, kao i na dan održavanja referenduma, odnosno 21. i 22. siječnja, neće primjenjivati institut "šutnje" koji zabranjuje promidžbu referenduma, objavljivanjem izjava i intervjua danih od osoba koje podržavaju odnosno ne podržavaju udruživanje Hrvatske u EU. Iznimno od navedenog pravila, ispred glasačkog mjesta i u njegovoj neposrednoj blizini zabranjena je promidžba referenduma te nije dopušteno ni na koji način navoditi birače kako glasovati.

ZAGREB - U sklopu Vip Snow Queen Trophyja predstavljen je hrvatski prijevod knjige "Vrhunsko skijanje" (Ultimate skiing), sveobuhvatnog priručnika koji obrađuje sve aspekte tehnike skijanja. Autor knjige Ron LeMaster, jedan od vodećih američkih stručnjaka za skijašku tehniku, nazočio je predstavljanju. Urednik hrvatskog izdanja je naš najbolji skijaški trener Ante Kostelić.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙