FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 26. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

VIROVITICA

Sinoć je u požaru gotovo u potpunosti izgorjela zgrada područne Osnovne škola u selu Ćeralije kod Voćina u Virovitičko-podravskoj županiji, a danas policija i protupožarni inspektori istražuju kako je do požara došlo. Požar je buknuo u 19,50 sati. Unatoč intervenciji vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe iz Slatine vatra se brzo proširila na sve učionice i ostale prostorije u školi. Policija i protupožarni inspektori danas istražuju uzroke požara i dok ne završi očevid ne žele nagađati o tome što ga je izazvalo. Montažna škola podignuta je 1995. godine kao dar japanske vlade doseljenim Hrvatima s Kosova. Školu pohađa 80 učenika od prvog do četvrtog razreda iz sela Ćeralije i Bokane.

OSIJEK

Osječko-baranjska policija podnijet će kaznenu prijavu protiv 32-godišnjaka koji je nakon provale i krađe u župnom uredu ukrao i župnikov automobil i oštetio ga u prometnoj nezgodi. Policija tereti 32-godišnjaka da je u noćnim satima 24. prosinca provalio u župni ured u osječkom prigradskom naselju Ivanovcu, izvijestila je danas PU. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak iz župnog ureda ukrao dva fotoaparata, mobitel i manju svotu novca, a zatim i automobil, vlasništvo 56-godišnjeg župnika, i potom ga oštetio u prometnoj nesreći u blizini šume Lug. Policija je počinitelja pronašla između mjesta Ivanovac i Čepin. Krađom je pričinjena materijalna šteta od oko 5 tisuća kuna, a 32-godišnjaku slijedi kaznena prijava.

DUBROVNIK

Upravno vijeće Dubrovačkih muzeja donijelo je odluku o novim cijenama ulaznica u dubrovačke muzeje koji će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2012. godine. Prema novom cjeniku, cijene indvidualne karte je 70 kuna i vrijedi za sve muzeje i izložbe osim izložbe "Dubrovnik u Domovinskom ratu 1991-1995." u tvrđavi Imperijal na Srđu. Učenička ulaznica je 25 kuna za sve muzeje i izložbe dok je cijena za grupne posjete 40 kuna za 2012. te 70 kuna za 2013. godinu. Cijena individualne ulaznice za odrasle osobe za izložbu "Dubrovnik u Domovinskom ratu 1991-95." na Srđu je 30 kuna a učenička ulaznica je 15 kuna. Novi cjenik ne predviđa mogućnost kupnje ulaznice za samo jedan stalni postav ili povremenu izložbu dubrovačkih muzeja.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙