FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 26. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Motorni benzini od ponoći će u Hrvatskoj poskupjeti za 10 lipa po litri, dok će dizelska goriva i loživo ulje pojeftiniti od 11 do 14 lipa po litri, pokazuju podaci Ministarstva gospodarstva koje je danas objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u iduća dva tjedna. Ministarstvo je na svojim Internet stranicama objavilo najviše maloprodajne cijene u razdoblju od 27. do 31. prosinca, te za razdoblje od 1. do 9. siječnja u kojemu, s obzirom na odluku Vlade RH o visini naknada za poticanje biogoriva u 2012. godini, maloprodajne cijene motornih benzina mogu biti veće za jednu lipu po litri, a eurodizela dvije lipe više od cijena koje vrijede zadnjih dana ove godine. Naime, u 2011. godini naknada za poticanje biogoriva, koja se plaća po litri motornog benzina ili dizelskog goriva koje se stavlja na tržište, iznosi 0,04 kune po litri, a bivša je Vlada krajem listopada donijela odluku kojom je utvrdila da će u 2012. ta naknada biti jednu lipu viša, odnosno iznosit će 0,05 lipa po litri.

ZAGREB - Ina će od ponoći, kako se neslužbeno doznaje, povećati cijene motornih benzina za 10 lipa po litri, dok će eurodizel pojeftiniti za 11 lipa, a plavi dizel i lož ulje za 13 lipa. Ina će dvije vrste eurosupera BS 95 prodavati po 10 lipa višoj cijeni - eurosuper BS 95 po 9,59 kuna po litri (do sada 9,49 kuna), a eurosuper BS 95 class po 9,64 kune (do sada 9,54 kune). Za 10 lipa po litri poskupjet će i Inin eurosuper BS 98 kojemu je nova cijena 9,93 kune (do sada 9,83 kune). Cijene dviju vrsta Inina eurodizela bit će niže za 11 lipa po litri - eurodizel BS od sutra će se prodavati po 9,37 kuna (do sada 9,48 kuna), a eurodizel BS class po 9,42 kune (do sada 9,53 kune). Plavi dizel i lož ulje od ponoći će pojeftiniti za 13 lipa po litri, pa će se tako na Ininim postajama plavi dizel prodavati po 5,83 kune (do sada 5,96 kuna), a loživo ulja ekstra lako po 6,61 kunu (do sada 6,74 kune).

ZAGREB - Zrakoplovom Vlade RH danas je prevezen pacijent iz Splita u Zagreb gdje je zbrinut u Kliničkome bolničkom centru Zagreb, izvijestili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUSZ). Pacijent je prevezen u Zagreb nakon što je Državni centar 112 primio informaciju od Županijskog centra 112 Split o potrebi organizacije hitnog medicinskog prijevoza pacijenta zrakoplovom Vlade RH. Po dolasku u zagrebačku zračnu luku pacijent je vozilom Hitne medicinske pomoći Velika Gorica prevezen do zagrebačkog KBC-a.

SPLIT - Brzi vlak na liniji Perković-Split naletio je oko 18 sati na pružnom prijelazu u Kaštel Sućurcu na muškarca, koji je s teškim ozljedama prevezen u splitski Klinički bolnički centar, izvijestila je policija. Identitet teško stradalog muškarca za sada je nepoznat. Na mjestu nesreće policija obavlja očevid.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙