FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 18. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština na sjednici u ponedjeljak odlučivat će prolazi li ili pada gradski proračun za 2012. koji je predložila gradska uprava s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu, ovaj put u drugom čitanju i s amandmanima gradskih zastupnika, a o tome će ovisiti i hoće li se grad suočiti s mogućnošću prijevremenih lokalnih izbora. "Ako se ne prihvati predloženi proračun, zna se procedura, no ne bojim se izbora", poručio je gradonačelnik Bandić uoči skupštinske sjednice i naveo kako su u gradskoj upravi nastojali prihvatiti većinu zastupničkih amandmana na proračun za 2012. iz prethodne rasprave predložen u visini od 6,650 milijarda kuna. Među prihvaćenim amandmanima je i povećanje stavke za subvencije ZET-u te stavke za podružnicu Upravljanje športskim objektima.

ŠIBENIK - U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4,30 sati na državnoj cesti D-8 kod Rogoznice poginuo je vozač čiji identitet za sada nije utvrđen, izvijestila je šibensko-kninska policija. Vozač osobnog automobila marke "golf" šibenske registaracijske oznake nije vozio sredinom obilježene prometne trake te je zbog toga došlo do slijetanja vozila, utvrđeno je očevidom, koji su proveli županijski državni odvjetnik i policijski službenici.

SPLIT - Jedna je osoba teže ozlijeđena prilikom organiziranog lova u Sinjskom polju i hospitalizirana je u Kliničkome bolničkom centru (KBC) Split, izvijestila je danas splitska policija. U subotu ujutro 71-godišnji lovac je pao na tlo i tada je došlo do opaljenja njegove lovačke puške, a sačma je pogodila nogu 45-godišnjeg S.K. iz Sinja. Ozlijeđenome su konstatirane teške tjelesne ozljede stopala.

ZAGREB - Velika retrospektivna izložba istaknute hrvatske suvremene umjetnice Sanje Iveković otvara se večeras u slavnome newyorškom muzeju moderne umjetnosti MoMA. Jedna od prvih feminističkih i društveno angažiranih umjetnica u nas i pionirka na području video umjetnosti predstavit će se na svojoj prvoj američkoj retrospektivi sa stotinjak instalacija, peformansa, video-radova, skulptura, akcija, crteža i plakata, nastalih u proteklih četrdesetak godina. Do izložbe "Sweet Violence", nazvane prema njezinu radu iz 1974. došlo je zahvaljujući kustosici Roxani Marcoci iz Odjela za fotografiju MoMA-e, koja se s radom Sanje Iveković upoznala prije desetak godina kada je došla u Zagreb kako bi organizirala izložbu hrvatskih umjetnika "Here Tomorrow" . Retrospektiva u New Yorku prikazat će svu raznolikost umjetnosti Sanje Iveković, različitih interesa i medija kojima se bavila, od radova u kojima prikazuje utjecaj masovnih medija na žene i transformacije stvarnosti kod propasti političkih sustava do onih koji upozoravaju na kršenje ženskih prava, ne samo u tranzicijskim društvima, nego i u razvijenim demokracijama koje to pokušavaju prikriti.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙