FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 18. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati

ZAGREB - Prvu župu u Hrvatskoj posvećenu blaženom papi Ivanu Pavlu II. danas je u zagrebačkom Jelkovcu proglasio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na svečanom euharistijskom slavlju na četvrtu nedjelju Došašća pročitan je i Dekret o osnutku župe. Nova župa osnovana je odvajanjem od područja Župe Svih Svetih u Sesvetama, a pripada Resničkom dekanatu. Svojeg nebeskog zaštitnika nova župa slavit će 22. listopada, na obljetnicu početka pontifikata blaženog pape Ivana Pavla II.

DONJI ANDRIJEVCI - Nakon što su prije dva tjedna osnovali podružnicu Sindikata drvne i papirne industrije, četrdesetak radnika pogona papirne industrije "PAN" u Donjim Andrijevcima danas se okupilo u središtu sela kako bi dali potporu sindikalnom povjereniku Marinku Matiću koji je, kako tvrde, dva dana nakon izbora nezakonito premješten na novo radno mjesto. Učlanjenje u novoosnovanu sindikalnu podružnice u pogonu PAN-a u Donjim Andrijevcima radnici objašnjavaju nezadovoljstvom zbog kršenja prava ponajprije neredovite isplate ili isplate nekih plaća preko kartica tvrtke.

ZAGREB - U fizičkom obračunu nakon svađe na benzinskoj postaji u Sesvetama sinoć je teško ozlijeđen 45-godišnji muškarac, a liječnička pomoć pružena mu je Kliničkoj bolnici Dubrava, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ). Sukob se dogodio dok je 22-godišnji I. I. plaćao gorivo, a do njegova automobila došao je 45-godišnji V. M., otvorio suvozačeva vrata i posvađao se 23-godišnjakom. Zatim je došlo do fizičkog sukoba u kojem je 23-godišnjak teško ozlijedio 45-godišnjaka. Motivi sukoba za sada nisu poznati.

ZAGREB - Prilikom izvođenja radova jučer je s balkona zgrade Ministarstva obrane pao 46-godišnji radnik koji je teško ozlijeđen, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Nesreća se dogodilo kada su se pomaknule aluminijske ljestve po kojima se radnik spuštao s balkona drugog kata, gdje je smještena prostorija s alatom, na balkon prvog kata gdje se čistilo betonsko krovište radi obnove izolacije. Pri pomicanju ljestava 46-godišnjak je izgubio ravnotežu i pao s visine od 350 cm.

ZAGREB - Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim Z. M. i 16-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporaba opojnih droga, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ) na konferenciji za novinare. Kod osumnjičenih je pronađeno 1.271,4 grama marihuane. Obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste i u njima je pronađena droga marihuana, čije pakiranje je nedvojbeno ukazivalo da je namijenjena za daljnju preprodaju, navela je policija. Protiv 20-godišnjaka je podnesena kaznena prijava i predan je pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 16-godišnjaka kaznena prijava biti podnesena redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

ZAGREB - Iz spomen - parka u sklopu barokne crkve svete Barbare u Vrapču ukradena su dva brončana odljeva prikaza 9. i 11. postaje Križnog puta, izvijestila je danas zagrebačka policija. Krađa se dogodila između 16. i 17. prosinca, a vandal nije uspio ukrasti i brončani odljev 10. postaje Križnog puta. Materijalna šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙