FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 6. prosinca 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

SAO BERNARDO

Hrvatske rukometašice zabilježile su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu svladavši u D skupini u Sao Bernardu do Campu selekciju Urugvaja s 45-15 (21-9).

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u utorak u 20,45 sati s Danskom.

MELBOURNE

Engleski nogometaš i velika zvijezda David Beckham odbacio je mogućnost bavljenja trenerskim poslom kada završi igračku karijeru kazavši kako nije uživao kao pomoćnik engleskom izborniku Fabiu Capellu na prošlogodišnjem svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Bivši kapetan engleske reprezentacije propustio je svjetsko prvenstvo 2010. zbog ozljede, ali se priključio reprezentaciji kao član pomoćnog tipa Fabia Capella. Engleska je u drugom krugu natjecanja poražena od Njemačke 4-1.

"Uopće mi se to nije svidjelo. Nije mi jasno kako treneri to mogu raditi", kazao je 36-godišnji nogometaš koji je trenutačno sa svojim klubom LA Galaxyjem na turneji u Australiji.

"Volim raditi s djecom i trenirati djecu, ali biti trener je nešto što me nikada nije zanimalo. Uživao sam biti dio iskustva u Južnoafričkoj Republici, ali stajati po strani je bilo teško".

ZAGREB

Dva hrvatska nogometaša Darijo Srna i Luka Modrić nominirani su među 55 igrača koji konkuriraju za najbolju UEFA-inu momčad godine.

Kandidate za najbolju momčad i pet kandidata za trenera godine izabrali su UEFA-ini novinari i nogometni analitičari na temelju njihovih izvedbi u ekipama u kojima igraju ili u reprezentaciji u nekom UEFA-inom natjecanju ove 2011. godine. Glasovanje će trajati do 5. siječnja, a glasovati može svatko na stranicama UEFA-e.

Najviše kandidata među 55-oricom nogometaša, čak osam, dolazi iz Barcelone, dok su šestorica iz Real Madrida. Oba najbolja španjolska kluba bore se za nagradu i trenerskim imenima.

WASHINGTON

Rezultati NHL utakmica koje su odigrane u ponedjeljak navečer:

Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 3-4 (kazneni udarci)

New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2-4

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 1-3

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4-2

Florida Panthers - Washington Capitals 5-4

WASHINGTON

Vratar Bostona Tim Thomas cijelu je utakmicu uspješno odbijao moćni napad Pittsburgha, dok su njegovi Bruinsi u ponedjeljak navečer ostvarili vrijednu pobjedu 3-1 nad Penguisnima, vodećima u Istočnoj konferenciji.

Thomas je odbio 45 udaraca Pittsburgha i osvajači Stanley Cupa su stigli do svoje 14. pobjede u 15 utakmica, što ih je s dna ljestvice odvelo do boda razlike za vodećim Penguinsima (16-8-4).

Gregory Campbell i Benoit Pouliot doveli su Bruinse (17-7-1) u vodstvo u drugoj trećini, a pogodak Tylera Seguina u prvoj minuti zadnje trećine povećao je njihovo vodstvo na 3-0.

Pittsburghov Matt Cooke zabio je gol za svoju ekipu sredinom zadnje trećine.

Thomas je svojom sjajnom obranom poništio dvije prednosti Pittsburgha s čak dva igrača više u drugoj trećini i pomogao je svojim Bruinsima da pobijede iako su u udarcima prema protivničkom golu "nadjačani" 46-27.

MADRID

U zadnjem dvoboju 14. kola Španjolske Primere Sevilla je na svom terenu dobila Getafe s 3:0.

Sevilli su pobjedu donijeli pogoci Fazia (33), Manua (50) i Kanoutea (90). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za domaće i bio je asistent za prvi zgoditak. Vodi Real s 37 bodova, Sevilla je sada peta s 24, a Getafe 16. s 13 bodova.

KIJEV/ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević donio je pobjedu kijevskom Dinamu koji je kod kuće u 19. kolu Ukrajinske lige slavio protiv Metalurga iz Donjecka s 1:0.

Vukojević je za trijumf pogodio u 89. minuti, a njegov pogodak omogućio je Dinamu povratak na vrh s bodom više od Šahtara.

U ponedjeljak je strijelac u Poljskoj ligi bio i bivši igrač Zagreba i Dinama Ivan Vrdoljak koji je postigao drugi zgoditak za varšavsku Legiju u gostujućoj pobjedi (4:0) kod Zaglebieja

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙