FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 25. studenog 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta di 9,30 sati.

MOSKVA - Predsjednički izbori u Rusiji sazvani su za 4. ožujak 2012., o čemu je glasovanjem odlučilo Vijeće Federacije, gornji dom ruskog parlamenta, izvijestila je agencija Interfax. Na plenarnoj sjednici taj su nadnevak odobrila 142 nazočna zastupnika. Znalo se da će se izbori, na kojima se Vladimir Putin kani vratiti u Kremlj, održati u ožujku iduće godine, ali nadnevak još nije bio utvrđen. Parlamentarni izbori u Rusiji raspisani su za 4. prosinac.

ANKARA - Potpredsjednik turske vlade Buelent Arinc odbacio je svaku mogućnost strane intervencije u Siriji gdje režim već osam mjeseci silovito guši narodnu pobunu."Odlučno se protivimo svakoj intervenciji u Siriji i odbacujemo svaku mogućnost operacije protiv te zemlje u kojoj bi eventualno sudjelovala Turska", rekao je u četvrtak navečer novinarima, a prenijela je informativna mreža CNN-Tuerk. Takav bi scenarij imao teške posljedice za čitavu regiju, ocijenio je taj čelnik. Turska je zauzela oštro stajalište prema svom susjedu i bivšem savezniku. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan pozvao je u utorak sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da odstupi s vlasti.

NAYPYIDAW - Nacionalna liga za demokraciju (NLD) mianmarske oporbene čelnice Aung San Suu Kyi koju je vojna hunta raspustila prije godinu i pol dana, u petak je podnijela zahtjev za registraciju kako bi ponovo postala punopravna politička stranka. Stranku u kojoj je oporbena čelnica ostvarila čitavu svoju političku karijeru, raspustila je hunta u svibnju 2010. nakon njezine najave da će bojkotirati izbore u studenome iste godine. Američka državna tajnica Hillary Clinton treba sredinom tjedna doputovati u Mianmar, gdje se pred kraj svog boravka treba sastati sa Suu Kyi.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙