FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju stabilizaciju nakon oštrih prodaja

Autor: scvi
NEW YORK, 22. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe znatnije oscilacije, jer su investitori zbog dužničke krize u eurozoni i dalje na oprezu, nakon četiri dana oštrih gubitaka.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 3 boda, dok je tehnološki Nasdaq bio u minusu 5,75 bodova.

Istodobno terminski S&P 500 bio je na dobitku 1,4 boda, i blago iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

„Došli smo do točke gdje su prodaje otišle predaleko, pa sada lovci traže povoljne ulagače prilike na preprodanome tržištu. Nakon jučerašnjih velikih rasprodaja gotovo svih klasa imovine, moguće je da će se tržište ponešto oporaviti, no i dalje zabrinjava dužnička kriza u Europi, pogotovo prinosi na španjolske obveznice“, izjavio je Art Hogan, direktor pri Lazard Capital Marketsu.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi se naći tehnološke dionice, dan nakon što je Hewlett-Packard snizio svoju procjenu zarade po dionici u fiskalnoj 2012. godini s prethodnih 4,54 na 4 dolara. Cijena dionice te tehnološke kompanije potonula je u elektroničkom predtrgovanju 2,1 posto, na 26,3 dolara.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava druge procjene američkog bruto domaćeg proizvoda za treće tromjesečje. Ekonomisti procjenjuju da će pokazati godišnju stopu rasta od 2,5 posto.

Obujam trgovanja mogao bi biti slab jer je u četvrtak nacionalni praznik – Dan zahvalnosti, a također i zbog toga što je na tržištu mnogo neizvjesnosti.

I na europskim burzama prevlada danas oprezno trgovanje, tako da je londonski Ftse indeks trenutno u plusu 0,1 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,34 posto, a pariški CAC 0,11 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙