FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju rast tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 18. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Američki su terminski indeksi trenutačno u plusu, pa se danas očekuje rast cijena dionica na Wall Streetu, nakon dva dana oštrog pada, izazvanog širenjem dužničke krize u eurozoni.

Dow Jones terminski indeks bio je u 12,00 sati u plusu 75, a Nasdaq terminski indeks 11 bodova.

S&P terminski indeks porastao je 8,7 bodova i iznad je fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

To najavljuje oporavak tržišta, nakon što su u protekla dva dana cijene dionica potonule više od 2,5 posto.

Niz posljednjih makroekonomskih podataka ukazuje na stabilan rast američkog gospodarstva, pa se danas s nestrpljenjem očekuje izvješće Conference Boarda o kretanju vodećih ekonomskih pokazatelja u listopadu. Analitičari očekuju rast tih pokazatelja za 0,6 posto, nakon što su u rujnu ojačali za 0,2 posto.

Unatoč pozitivnim signalima iz gospodarstva SAD-a, cijene dionica posljednjih dana oštro padaju zbog strahovanja ulagača od širenja dužničke krize u eurozoni.

Stoga će, kao i posljednjih dana, u fokusu ulagača biti prinosi na obveznice prezaduženih članica eurozone, s obzirom da se prinosi na, primjerice, dugove Italije i Španjolske kreću oko 7 posto, razine koja se smatra dugoročno neodrživim troškom financiranja.

Nova talijanska vlada najavila je dalekosežne reforme kako bi spriječila da dužnička kriza zahvati i to, treće po veličini europsko gospodarstvo.

Na europskim su, pak, burzama cijene dionica trenutačno u minusu, no manjem nego na početku današnjeg trgovanja. U 12,00 sati frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski FTSE indeks bili su na gubitku između 0,1 i 0,6 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙