FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju pad cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 9. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi trenutačno su u minusu, pa se na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu očekuje pad cijena dionica, nakon dva dana rasta, što je posljedica strahovanja ulagača od širenja dužničke krize na Italiju.

Terminski Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq indeks bili su oko 12,30 sati u minusu između 0,5 i 0,6 posto.

Posljednja dva dana cijene su dionica porasle, zahvaljujući vijestima koje su poticale nadu da se situacija u Europi kreće u pozitivnom smjeru.

Tako su jučer ulagači pozitivno reagirali na najavu talijanskog premijera Silvija Berlusconija da će podnijeti ostavku nakon što parlament usvoji proračunske mjere i ključne reforme obećane Europskoj uniji.

To je pozitivno djelovalo i jutros na europske burze. No, kasnije se pojavio strah od toga tko će provoditi mjere štednje u Italiji, ako Berlusconi ode.

Zbog toga su prinosi na talijanske obveznice nastavili rasti, primičući se razini od 7 posto, što je, procjenjuju analitičari, dugoročno neodrživ trošak financiranja golemih dugova, kakve ima Italija.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o zalihama veletrgovaca u SAD-u u rujnu.

Nove smjernice iščekuju se i od govora predsjednika američke središnje banke Bena Bernankea na konferenciji o malom poduzetništvu tijekom gospodarskog oporavka.

Na europskim su burzama cijena dionica također u minusu. Oko 12,30 sati londonski FTSE indeks bio je u minusu 1,6 posto, dok su frankfurtski DAX i pariški CAC potonuli više od 2 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙