FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ukazuju na oporavak

Autor: scvi
NEW YORK, 10. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, ukazujući na oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon jučerašnjeg najlošijeg trgovinskog dana do sredine kolovoza.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,30 sati u plusu 106 bodova, a tehnološki Nasdaq 26,25 bodova.

Istodobno terminski S&P 500 bio je na dobitku 14 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitore je danas smirila uspješna emisija talijanskih trezorskih zapisa, vrijednih 5 milijardi eura, uz kamatu ispod 7 posto, kao i sudjelovanje Europske središnje banke u kupnji talijanskih državnih obveznica.

Spuštanje prinosa na te obveznice s rekordnih jučerašnjih razina od 7,5 posto podupiru bolje raspoloženje među investitorima.

„Gledamo blagi oporavak. Činjenica da je Italija uspjela prodati svoj dug po cijeni ispod 7 posto, odnosno po 6,9 posto, ublažila je strahove investitora nakon jučerašnjeg skoka prinosa na rekordnu razinu. Nadamo se da će ova politička kriza u Italiji uskoro biti riješena“, izjavio je Peter Cardillo, ekonomist pri Rockwell Global Capitalu.

Najizgledniji kandidat za talijanskog premijera, nakon što Silvio Berlusconi odstupi, bivši je europski povjerenik Mario Monti.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava tjednih podatka o nezaposlenima, te podaci o međunarodnoj trgovinskoj razmjeni SAD-a.

Na europskim su burzama cijena dionica nadoknadile su jutrošnje gubitke. Oko 14,30 sati londonski FTSE indeks bio je u plusu 0,53 posto, frankfurtski DAX 1,47 posto a pariški CAC 0,84 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙