FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: podaci o zaposlenosti razočarali investitore

Autor: scvi
NEW YORK, 4. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Razočaravajuće izvješće o zaposlenosti u SAD-u u listopadu spustilo je danas terminske indekse, najavljujući loš početak trgovanja na Wall Streetu.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je na gubitku 24 boda, a tehnološki Nasdaq 12 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks oslabio je 4 boda, te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Uoči službenog početka burzovnog trgovanja američka vlada objavila je da je tamošnje gospodarstvo u proteklome mjesecu kreiralo 80.000 novih radnih mjesta. To je manje od procjena ekonomista, koji su očekivali 95.000 novih radnih mjesta.

Ne ohrabruju ni vijesti sa sastanka skupine G20 u Cannesu. Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je da teško da će i jedna zemlja iz toga kluba financijski sudjelovati u europskom fondu za financijsku stabilnost, vrijednom 1.000 milijardi eura.

Trgovanje na Wall Streetu moglo bi biti nervozno i zbog toga što investitori očekuju vijesti o rezultatu glasovanja u grčkom parlamentu o povjerenju tamošnjoj vladi.

Na europskim burzama indeksi se različito kreću. Tako je trenutno londonski Ftse u plusu 0,27 posto, na 5.560 bodova, dok je frankfurtski DAX u minusu 1,23 posto, na 6.057 bodova, a pariški CAC 1,07 posto, na 3.161 bodu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙