FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki Građevinski fakultet dobiva novu zgradu

Autor: ivuc
OSIJEK, 12. studenog 2011.(Hina) - U Osijeku je danas označen početak izgradnje nove zgrade Građevinskog fakulteta, u čiju će izgradnju i opremanje biti uloženo oko 118 milijuna kuna, a rok izgradnje je dvije godine.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs kazao je kako je riječ o kapitalnoj investiciji, ne samo za taj fakultet, nego i za osječko Sveučilište, koje sve više postaje europsko, ne samo po broju studenata i nastavnika, nego i po infrastrukturnim objektima i znanstveno-istraživačkoj djelatnosti.

Ocijenio je da Građevinski fakultet ispunjava sve nastavne standarde, ali su mu nedostajali primjereni prostori za rad za studentima i znanstvena istraživanja, što će se riješiti izgradnjom nove zgrade.

Ministar Fuchs je podsjetio da je od 2007. godine u znanstveno-obrazovne institucije u Osječko-baranjskoj županiji uloženo više od 700 milijuna kuna.

Rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik istaknula je da na osječkom Sveučilištu, koje se nalazi u 7. godini provedbe Bolonjskoga procesa, danas studira više od 21.000 studenata. Istaknula je kako je Građevinski fakultet postao prepoznatljiv u hrvatskoj akademskoj zajednici, ali da bi se razvijao kao moderna visokoškolska ustanova, potrebno mu je osigurati nove prostore, na području osječkog sveučilišnog kampusa.

Dekan Građevinskog fakulteta Damir Markulak rekao je kako se ovaj događaj odvija u jubilarnoj, 35. godini djelovanja fakulteta, na kojemu danas, na svim studijskim programima, studira oko 1.400 studenata.

Svečanosti su, uz ostale, bili nazočni potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te saborski zastupnici s toga područja i čelnici grada Osijeka.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙