FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDZ: Vlada realizira najavljene projekte

Autor: ivuc
OSIJEK, 28. listopada 2011.(Hina) - Projekt izgradnje tvornice biogoriva etanola američkog investitora ICM u Osijeku, dobio je potrebnu dokumentaciju, izvijestio je danas predsjednik osječkoga HDZ-a Tugomir Kuduz, opovrgavajući nagađanja čelnika osječke gradske vlasti iz redova HDSSB-a kako taj projekt neće biti završen do 2018. godine.

Na konferenciji za novinare Kuduz je rekao kako je projekt američke tvrtke ICM Inc. investitora buduće tvornice biogoriva etanola u Osijeku vrijedan 110 milijuna eura, dobio građevinsku dozvolu koja je jedino nedostajala te da gradnja počinje idućeg mjeseca s rokom završetka od 13 mjeseci.

Ocijenio je da će taj projekt sigurno biti dovršen ranije nego izgradnja još jednog mosta preko Drave u Osijeku, kojeg planira osječka gradska vlast.

Potpredsjednik osječkoga HDZ-a Željko Kovačević rekao je kako ulaganja Hrvatskih cesta (HC) opovrgavaju česte tvrdnje predstavnika HDSSB-a o zapostavljenosti ovoga područja, budući da su u posljednje četiri godine u razne projekte u Osječko-baranjskoj županiji Hrvatske ceste uložile 508 milijuna kuna.

Izvijestio je kako se uskoro očekuje otvorenje našičke obilaznice vrijedne 64 milijuna kuna, a da se odvijaju radovi na svim Vladinim investicijama započetima proteklih mjeseci, poput južne osječke obilaznice, mosta na Dravi u sklopu buduće dionice auto-ceste na međunarodnom prometnom 5C koridoru te dvorane Osnovne škole u Višnjevcu.

"Vlada za to ne traži medalju, ali ne treba ni trpjeti ismijavanja lokalnih čelnika da se radi o predizbornim trikovima. Nekima bi izgleda odgovaralo da se ništa ne radi, jer bi tako dobili argumente za svoje teze o zapostavljenosti Slavonije", rekao je potpredsjednik osječkog HDZ-a.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙