FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija "Izazovi demokracije i Sveučilište"

Autor: mbur
ZAGREB, 21. listopada 2011. (Hina) - Godišnja konferencija sveučilišne mreže AUDEM "Izazovi demokracije i Sveučilište (The Challenges of Democracy & the University)", na kojoj će sudjelovati oko 100 sudionika iz 15 zemalja, održat će se 23., 24. i 25. listopada u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu.

O obrazovanju i izazovima demokracije, ulozi sveučilišta u stvaranju i promicanju demokracije, obrazovanju za demokratsko građanstvo, političkom, socijalnom i pravnom razvoji u Hrvatskoj i drugim temama govorit će predavači sa sveučilišta u Mađarskoj, SAD-u, Ukrajini, Rumunjskoj, Španjolskoj, Poljskoj, BiH i dr.

Uz predsjednika mreže AUDEM i predsjednika Sveučilišta Khazar iz Azerbejdžana Johna Rydera te rektora Sveučilišta u Zagrebu Aleksu Bjeliša, na svečanom otvaranju sudionicima konferencije obratit će se i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Sveučilišna mreža AUDEM (The Alliance of Universities for Democracy) osnovana je 1990. godine i okuplja sveučilišta iz srednje, istočne i jugoistočne Europe te Sjedinjenih Američkih Država.

Misija mreže je promoviranje razvoja demokratskih vrijednosti, civilnog društva i razumijevanja između različitih kultura kroz međunarodnu razmjenu među ustanovama visokog obrazovanja i pojedinaca povezanih s njima.

(Hina) xmb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙