FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi signaliziraju rast

Autor: scvi
NEW YORK, 24. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas signaliziraju nastavak rasta cijena dionica na Wall Streetu uslijed optimističnih vijesti iz eurozone i očekivanja investitora da će kompanije nastaviti izvješćivati o solidnim zaradama.

Terminski indeksi Dow Jones, Nasdaq i S&P 500 oko 12,30 sati bili su na dobitku između 0,4 i 0,5 posto.

Na samitu u Bruxellesu čelnici eurozone dogovorili su u nedjelju obrise strategije za rješavanje dužničke krize, a konkretne odluke donijet će na novom samitu u srijedu.

Te vijesti izazvale su jutros rast cijena dionica na azijskim i europskim burzama.

Za nove smjernice investitori na Wall Streetu čekaju financijska izvješća kompanija. Među zvučnijim imenima, danas će biti objavljeni tromjesečni rezultati proizvođača čipova Texas Instrumentsa te građevinske opreme Caterpillara.

Ovoga tjedna financijska izvješća trebala bi objaviti 191 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa.

Po procjenama analitičara, dobit kompanija čije su dionice sadržane u tome indeksu u trećem tromjesečju porast će 16 posto, a u cijeloj 2011. godini 18 posto.

„Kompanije zarađuju. Ukoliko se ublaži pritisak rizika povezanih uz Europsku uniju, tržište bi imalo prostora za rast“, ističe Alan Gayle, strateg pri RidgeWorth Capital Managementu.

Od makroekonomskih objava, Fedova podružnica u Chicagu danas će objaviti indeks aktivnosti u toj regiji za rujan. U kolovozu je taj indeks iznosio -43 boda, što je ukazivalo na ispodprosječni trend rasta.

U nešto većem fokusu investitora mogao bi biti sektor proizvođača sirovina uslijed skoka cijena obojenih metala nakon što su podaci za kineski industrijski sektor ukazali na blago jačanje aktivnosti u listopadu.

I na europskim burzama cijene dionica rastu, jer se ulagači nadaju da će europski lideri do srijede usuglasiti rješenja za suzbijanje dužničke krize.

Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,5 posto, na 5.515 bodova, frankfurtski DAX 0,87 posto, na 6.022 boda, a pariški CAC 0,26 posto, na 3.180 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙