FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju dašak optimizma

Autor: scvi
NEW YORK, 20. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u plusu, nakon jučerašnjeg oštrog pada cijena dionica na Wall Streetu, dok su u fokusu investitora ponajviše financijska izvješća kompanija.

Dow Jones terminski indeks oko 13,30 sati bio je na dobitku 55 bodova, a tehnološki Nasdaq 10,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks ojačao je 5,5 bodova, te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitori su usmjereni na financijska izvješća američkih kompanija za treće tromjesečje. Dosad objavljena izvješća daju mješovitu sliku izvedbe tamošnjeg poslovnog sektora. Mnogi investitori nadaju se da će dobre korporativne zarade do kraja godine potaknuti rast cijena dionica.

Danas se s nestrpljenjem očekuju poslovne objave tehnoloških kompanija Microsofta i AT&T-a.

Nove smjernice investitorima trebali bi dati i podaci o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u, broju prodanih kuća u rujnu te indeks poslovnih aktivnosti Feda u Philadelphiji za listopad.

Veće dobitke, međutim, priječi dužnička kriza u eurozoni. Wall Street posljednjih dana bilježi snažne oscilacije na svaku vijest koja pristigne iz Europe.

„Ako se nekako riješi ta europska kriza mislim da bi tržište moglo porasti na temelju makroekonomskih i vijesti o zaradama kompanija. No, prvo mora izblijedjeti strah investitora“, smatra Paul Mendelsohn, strateg za ulaganja pri Windham Financial Servicesu.

Na europskim burzama cijene dionica ublažile su gubitke, nakon što je Reuters objavio da bi europski fond za financijsku stabilnost mogao kupovati obveznice na sekundarnom tržištu. Ipak, tržišta su i dalje nervozna uoči sastanka na vrhu Europske unije u nedjelju, na kojem će se razmatrati rješenja dužničke krize u eurozoni.

Trenutno je londonski Ftse na gubitku 0,67 posto, na 5.413 bodova, frankfurtski DAX 0,83 posto, na 5.864 boda, a pariški CAC 0,71 posto, na 3.134 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙