FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nada u rješenje dužničke krize potiče rast indeksa

Autor: scvi
NEW YORK, 26. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju da bi na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu cijene dionica mogle blago porasti, jer se investitori nadaju da će europski sastanak na vrhu završiti 'velikim planom' za rješavanje dužničke i bankarske krize u eurozoni.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je na dobitku 69 bodova, a tehnološki Nasdaq 12 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks ojačao je 7 bodova, te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Europski čelnici danas bi na sastanku u Bruxellesu trebali razmotriti jačanje kapaciteta fonda za financijsku stabilnost i za dokapitalizaciju banaka. Službene objave ne očekuju se prije kasnog poslijepodneva.

„Nitko ne očekuje rješenje dužničke krize, nego plan rješavanja te krize. Plan bi bio dobar okvir za daljnji napredak“, ocjenjuje Marc Pado, strateg pri Cantor Fitzgeraldu.

U međuvremenu, raspoloženje investitora na Wall Streetu podižu i najnovija financijska izvješća američkih kompanija, među kojima i Sprint Nextela i Corninga, zbog zarada koje su premašile očekivanja analitičara.

Nove smjernice investitorima dat će nešto kasnije najnoviji podaci o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji te prodaji novih nekretnina.

Na europskim burzama najvažniji su indeksi u blagom plusu, dok investitori čekaju ishod sastanka na vrhu. Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,11 posto, na 5.531 bodu, frankfurtski DAX 0,29 posto, na 6.064 boda, a pariški CAC 0,55 posto, na 3.191 bodu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙