FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: političke napetosti u Italiji pritišću tržište

Autor: scvi
NEW YORK, 7. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Politička previranja u Italiji ponovno su oživjela strahove investitora oko dužničke krize u eurozoni, pa američki terminski indeksi najavljuju danas loš početak trgovanja na Wall Streetu.

Dow Jones terminski indeks oko 14,30 sati bio je na gubitku 83 boda, a tehnološki Nasdaq 9,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks oslabio je 7,4 boda, te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Prinosi na talijanske državne obveznice skočili su danas na najvišu razinu od 1997. godine, približivši se neodrživim razinama. Sutra se očekuje ključno glasovanje u talijanskom parlamentu o reformi javnih financija.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi ima još samo jedan dan na raspolaganju da nagovori neodlučne članove parlamenta da glasuju za reforme kojima bi se suzbila dužnička kriza. Skupina parlamentaraca, pak, prijeti da će srušiti Berlusconijevu vladu.

U međuvremenu, ministri financija eurozone ubrzavaju rad na jačanju europskog fonda za financijsku stabilnost do kraja studenoga, mjesec dana ranije nego je planirano.

Očekuje se da će situacija u eurozoni biti u najvećem fokusu investitora na Wall Streetu, budući da jenjava sezona objave financijskih izvješća kompanija za treće tromjesečje, a ovoga tjedna nema ni važnijih makroekonomskih objava.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙