FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: jnah
ZAGREB, 5. studenog 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

POŽEGA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor danas je u Požegi otvorila novu Polikliniku za specijalističke i subspecijalističke preglede Opće županijske bolnice, vrijednu sedam milijuna kuna. Na prostoru od tisuću četvornih metara korisnoga prostora nalazi se 19 specijalističkih i dijagnostičkih ambulanti čiji će rad smanjiti liste čekanja. Zahvaljujući svim zdravstvenim djelatnicima koji svoj posao obavljaju s ljubavlju prema ljudima, premijerka je istaknula kako je ulaganje u zdravstvo u konačnici ulaganje u gospodarstvo. "Sedam milijuna kuna jeste velik novac. Unatoč činjenici što smo se borili s krizom i recesijom te da smo morali proračun u 2009. smanjiti za gotovo milijardu eura, te da smo morali neprekidno štedjeti i smanjivati izdatke, uspjeli smo osigurati novac za ovu investiciju i ponosna sam što smo pronašli prostor za ovakav objekte", rekla je Kosor. "Zato smo i proteklih godina kada smo se morali mnogo toga odreći, odlučili da se ne odričemo u onom dijelu proračuna koji se usmjerava prema najosjetljivijima, prije svega na obitelji, mlade obitelji i djecu", kazala je napomenuvši kako su kroz ove teške godine uvijek čuvali četiri milijarde kuna iz proračuna koji se usmjeravaju na doplatak za djecu i rodiljne naknade koje su u Hrvatskoj delimitirane. Tako ulažemo u budućnost Hrvatske ali i u gospodarske projekte, poručila je premijerka. Ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi Željko Glavić podsjetio je da je ta bolnica od države dobila i zgradu sanitetskog skladišta Hrvatske vojske te zemljište površine 28 tisuća četvornih metara za potrebe izgradnje novog parkirališta.

ZAGREB

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) reagiralo je danas na HDSSB-ovo oduzimanje akreditacije novinaru Goranu Flauderu, ocjenivši kako se radi o pritisku na slobodu medija i pokušaju zastrašivanja novinara i redakcija. "Radi se o klasičnom, besprizornom političkom i svakom drugom pritisku na slobodu medija i pokušaju zastrašivanja novinara i redakcija s namjerom izazivanja autocenzure, jer se drugim izvjestiteljima time poručuje što ih čeka ne budu li o HDSSB-u pisali onako kako se njegovim čelnicima sviđa", piše u današnjem priopćenju HND-a. Novinarsko društvo je pozvalo Predsjedništvo HDSSB-a da "prestane diskreditirati novinare i birati izvjestitelje po svome ukusu jer time ne samo što javnosti uskraćuju uvid u rad stranke i ponižavaju novinare kao javne zaposlenike, nego i srozavaju dostignute demokratske standarde i nanose štetu ugledu HDSSB-a". Pozvali su i novinare ostalih medija koji prate rad HDSSB-a i drugih koji se eventualno budu tako ponašali da, ukoliko i kada to bude potrebno, iskažu solidarnost s kolegama kojima je voljom političkih ili drugih moćnika onemogućen rad i bojkotiraju daljnje medijsko praćenje takvih političkih stranaka sve dok ne promijene svoj odnos prema novinarima i ne dopuste im slobodno izvješćivanje. Navode kako je do tog slučaja došlo nakon što je novinar Goran Flauder jučer za T-portal napisao izvještaj s njihove konferencije za novinare čime čelnici HDSSB-a nisu bili zadovoljni. Flauderu su mobitelom iz stranke priopćili da mu "oduzimaju akreditaciju" te da se zabrana odnosi na njega, ali ne i na T-portal.

OSIJEK

Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić reagirao je na današnje priopćenje Hrvatskog novinarskog društva povodom oduzimanja akreditacije novinaru Goranu Flauderu za praćenje te stranke, istaknuvši da "Flauder nije došao na konferenciju za novinare popratiti izborni program stranke, nego provocirati". Šišljagić je rekao da je novinar Flauder tijekom konferencije ometao svojim komentarima izlaganje o izbornom programu HDSSB-a te da ga je on u jednom trenutku zamolio da se makne s mjesta gdje je stajao jer je smetao drugim novinarima. "Istina je da smo mu oduzeli akreditaciju, jer je Flauderovo pisanje na T-portalu s te konferencije za novinare neobjektivno i neprofesionalno, a odnosilo se na pisanje o njegovim dojmovima a ne na sadržaj konferencije", ocijenio je Šišljagić.

ZAGREB

Hrvatski obredni zdrug (HOZ) Jazovka priopćio je danas kako podupire pravosudni postupak protiv Josipa Boljkovca, te kako se nadaju "da je to tek početak jer tisuću i šest stotina lociranih jama poput Jazovke vapi za istinom, pravdom i osudom ubojica stotina tisuća žrtava". Ističu kako podupiru pravosudni postupak protiv Boljkovca, "ne ulazeći u to što se u javnosti špekulira da je riječ o predizbornome folkloru". "Činjenica je da Hrvati već godinama iščekuju pravdu koju komunistički sinovi vješto izbjegavaju, prešućuju i skrivaju", navodi, uz ostalo, u priopćenju predsjednik Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka, Boris Prebeg, te ocjenjuje kako neki pojedinci putem medija provode pritisak na pravosuđe te se neobjektivno svrstavaju na stranu ratnih zločinaca. Prebeg se u priopćenju osvrće i na izjavu Milorada Pupovca kako će Republiku Hrvatsku prijaviti europskim institucijama vezano za nedavno uhićenje Josipa Boljkovca, nekadašnjeg šefa Povjerenstva OZN-e za kotar Karlovac osumnjičenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz svibnja 1945. Predsjednik zdruga Jazovka navodi kako se Pupovac "nije ni jednom riječju založio za hrvatske branitelje, npr. Veljka Marića koji trune u srpskom zatvoru" te da se "naslađuje nebuloznim optužbama iz Beograda". Boris Prebeg ističe kako se Hrvatski obredni zdrug Jazovka već godinama zalaže za istinu o komunističkim zločinima, te daje potporu hrvatskim vlastima u vezi s razotkrivanjem tih zločina.

DUBROVNIK

Prema informacijama iz dubrovačkih hotela i putničkih agencija u Dubrovniku se očekuje oko četiri tisuće turskih turista, koji namjeravaju u tom gradu provesti muslimanski blagdan Bajram. Najveći broj turskih gostiju najavljen je od 5. do 13. studenoga, priopćila je Turistička zajednica grada Dubrovnika. Prema najavama iz dubrovačke Zračne luke u tom će razdoblju biti 17 letova prema Dubrovniku. Za turske goste organiziran je smještaj u sedam dubrovačkih hotela, a pripremljen je i program obilaska grada te izleti u okolicu i regiju. Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika navode kako Turska postaje sve jače emitivno tržište za Hrvatsku, te da samo Dubrovnik bilježi porast od 38 posto turskih turista i 27 posto više noćenja u odnosu na 2010. Od siječnja do 1. studenoga ove godine Dubrovnik je posjetilo 19.618 turskih gostiju koji su ostvarili 65.126 noćenja i nalaze se na desetom mjestu po broju i noćenju.

OPATIJA

Diskografska kuća Cantus je u sklopu 48. glazbene tribine, koja se održava u Opatiji, predstavila 17 glazbenih CD-a i šest notnih izdanja izdanih u proteklih godinu dana. Među ostalima, predstavljen je i autorski album hrvatskog predsjednika Ive Josipovića na kojem su prikupljene skladbe za klavir i čembalo u izvedbi Katarine Krpan. Josipović, koji je nazočio predstavljanju u hotelu Imperial, rekao je da su snimke na albumu sjajne. Dodao je da je u jednoj od skladbi na albumu, "Passo sempio", po kojoj nosi naziv cijeli album, svirao četveroručno s Katarinom Krpan. Kazao je da je taj album nastajao tijekom njegove predizborne kampanje, a da je s Katarinom Krpan svirao između dvaju izbornih krugova. Katarina Krpan je večeras odsvirala Josipovićeve klavirske Varijacije. Predstavljeni su i autorski albumi skladatelja Petra Bergama i Viktorije Čop, album "Tradicija glagoljaškog pjevanja u Hrvatskoj", 5. svezak Antologije hrvatske zborske glazbe, album puhačkog kvinteta Simply Brass nazvan "Camminate", klavirska glazba Brune Bjelinskoga u izvedbi pijanista Berislava Arlavija, "Snoviđenja" sopranistice Klasje Modrušan (dvostruki album duhovnih i svjetovnih solo pjesama hrvatskih autora), zajednički CD "Prijateljstvo" klarinetistice Marije Pavlović i pijanistice Martine Filjak i dr.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙