FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 24. listopada 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

MAKARSKA - Predsjednica vlade Jadranka Kosor danas je u Makarskoj označila početak radova na izgradnji novog lukobrana sa 110 vezova na površini od oko 2000 četvornih metara, u koji će biti uloženo oko 20 milijuna kuna. U prvoj fazi bit će uloženo blizu 13 milijuna kuna, najavila je premijerka dodavši da je Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) donirala 4,5 milijuna kuna za nabavu kamena koji će biti ugrađen u taj lukobran. Kamen će biti dovezen iz mjesta gdje se probija tunel "Sveti Ilija" kroz Biokovo. Gradonačelnik Marko Ožić Bebek istaknuo je da je grad Makarska u dokumentaciju za izgradnju lukobrana uložio 1,2 milijuna kuna te da je za gradnju županijska Lučka uprava u Splitu platila 600.000 kuna komunalnog doprinosa. Kad bude gotov, lukobran će zaposliti desetak novih radnika, a pridonijet će i punjenju gradskog proračuna, dodao je je makarski gradonačelnik. Bebek je upozorio kako je makarska luka dijelom nesigurna te da na to upozoravaju nautičke karte, ali da će gradnjom lukobrana to biti uklonjeno.

ZAGREB - Studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od danas su započeli s najavljenom blokadom studentske službe, uprave, dekanata i najveće fakultetske dvorane D7. Kako je najavljeno, nakon odluke donesene na jučerašnjem izvanrednom plenumu Filozofskog fakulteta, studenti su se počeli okupljati jutros oko 7 sati te stolovima, stolicama, transparentima i svojim tijelima zapriječili prilaz studentskoj službi i dekanatu. Kao razlog nezadovoljstvu navode kako, unatoč najavi dekana Fakulteta Damira Borasa nakon izvanredne sjednice Vijeća Filozofskog fakulteta u petak da studenti druge i treće godine preddiplomskog studija do izbora neće morati plaćati školarine, studentska referada po nalogu uprave svejedno tako upisanim studentima odbija izdavati potvrde koje su im potrebne radi ostvarivanja studentskih prava. Studenti zahtijevaju trenutačno ukidanje naplate školarima studentima druge i treće godine preddiplomskog studija, te povrat novca onima koji su već uplatili dio ili cijeli iznos školarine. Prema najavama, studenti blokadu nastavljaju dok plenum ne odluči drugačije. Sljedeći plenum održat će se večeras u 20 sati.

ZAGREB - Navijači hokejaškog kluba Medveščak prikupili su više od 600 kilograma u hrani i raznim proizvodima za pomoć bivšim radnicima Đakovštine. Zbog iznimno teške situacije u kojoj su se našli bivši radnici te tvrtke, 'medvjedi' su pozvali svoje navijače i građane Zagreba na prikupljanje pomoći. Humanitarna akcija organizirana je prije utakmice Medveščaka i Jesenica koja je u nedjelju igrana u Ledenoj dvorani Doma sportova. Koliko je akcija bila uspješno pokazuje i podatak kako je u svega sat vremena prikupljeno više od 600 kilograma pomoći u hrani i namirnicama - brašnu, mlijeku, tjestenini, riži, ulju, šećeru, slatkišima, stvarima za osobnu higijenu...Prikupljena pomoć će već danas oko 13 sati biti dostavljena radnicima u Đakovu zahvaljujući klupskom partneru - logističkoj tvrtki TRAST koja je samo za ovu priliku organizirala svoja transportna vozila za prijevoz prikupljene pomoći.

ZAGREB - Nepoznata osoba izgorjela je noćas u požaru obiteljske kuće u novozagrebačkom naselju Trokut, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja istražuje uzroke požara koji je zahvatio i krovište susjedne kuće. Požar kuće u vlasništvu 75-godišnjaka u Ulici Vladimira Špoljarića izbio je pola sata iza ponoći iz zasad neutvrđenog razloga. Vatra je zahvatila i susjednu kuću u vlasništvu 61-godišnjaka. Požar su nakon dva sata ugasili vatrogasci koji su na zgarištu kuće 75-godišnjaka pronašli potpuno izgorjelo tijelo nepoznate osobe. Tijelo je prevezeno na obdukciju kako bi se utvrdio identitet. Policija je jutros izašla na teren istražiti uzrok izbijanja požara i okolnosti stradanja nepoznate osobe.

ZAGREB - Jači potres s epicentrom kod Vitine u Bosni i Hercegovini, 30 kilometara sjeverno od Ploča, koji se dogodio jutros u 9,53 sata osjetio se i u Hrvatskoj. Magnituda potresa bila je 3,6 po Richteru, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske pri Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Potres s epicentrom kod Vitine u BiH, 30 kilometara sjeverno od Ploča, osjetili su i stanovnici na području Imotskog, dodaje se u izvješću seizmološke službe.

(Hina) xntod ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙