FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 30. listopada 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a i Vlade RH Jadranka Kosor večeras nije potvrdila ni opovrgnula neslužbenu informaciju HTV-a da je HDZ-u na zahtjev DORH-a blokirana imovina. "Od izvora od kojih ste dobili informaciju tražite i potvrdu. Znate tko to jedini može potvrditi ili opovrgnuti, a ja moram postupati u skladu s hrvatskim zakonima i propisima", rekla je Kosor novinarima ispred sjedišta HDZ-a, gdje je došla, po pisanju medija, nakon objave vijesti o blokadi HDZ-ove imovine. Novinarima je odgovorila da "to neće obeshrabriti stranku". "Ovo je zaista teško razdoblje, ali izaći ćemo iz toga i dalje biti prvi u borbi protiv korupcije i kriminala", poručila je Kosor. Izrazila je punu potporu nezavisnim institucijama da rade svoj posao prema svima i u svim smjerovima zašto se, istaknula je, HDZ opredijelio. "Mi sada nosimo najteži teret borbe protiv korupcije, ali sam sigurna da će sve doći na svoje", rekla je Kosor. Ustvrdila je kako čvrsto podupire borbu protiv korupcije i da ništa neće spriječiti HDZ da izađe na izbore. "Borba je teška i znam da sam osobno dala veliki doprinos i potpuno sam mirna, i ništa nas neće spriječiti da izađemo na izbore", odgovorila je Kosor. Hrvatska televizija objavila je da je prema neslužbenim informacijama zagrebački Županijski sud na prijedlog DORH-a odobrio zahtjev za blokadom imovine HDZ-a protiv kojeg je ovih dana kao pravne osobe proširena istraga u slučaju Fimi media, no službena potvrda te informacije se do sada nije mogla dobiti. Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj izjavio je Hini da se HDZ-u može dogoditi blokada imovine jedino u formi stavljanja zabilježbe na njihovu zgradu središnjice na Trgu žrtava fašizma dok se ne riješi postupak u slučaju crnih fondova. Bilo kakva potvrda informacije o blokadi imovine HDZ-a nije se mogla dobiti ni od glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića niti glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića koji se nisu javljali na telefonske pozive. Glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin rekla je da tu informaciju može potvrditi samo Županijski sud. Nije htjela reći je li DORH od suda zatražio blokadu imovine.

VINKOVCI - U obiteljskoj kući u Županji danas je pronađeno mrtvo tijelo 75-godišnjeg Županjca, za kojega se sumnja da je žrtva ubojstva, izvijestila je večeras vukovarsko-srijemska policija. Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Luke Barunčića, kći mrtvog 75-godišnjaka dojavila je policiji nešto poslije 13 sati da je u obiteljskoj kući u Županji pronašla mrtvo, zakrvavljeno tijelo oca. U tijeku je policijski očevid.

PULA - U Puli je nepoznati počinitelj ili više njih oštetio spomenik nulte kategorije slavoluk Sergijevaca na Trgu Portarata, doznaje se u istarskoj Policijskoj upravi. Vandali su iščupali betonski stupić koji služi za zaprječavanje kretanja vozila u pješačku zonu. Taj su betonski stupić zatim otkotrljali ili se sam otkotrljao te je udario u slavoluk, pri čemu je došlo do manjeg oštećenja - otkhrnuća kamena, kazali su u policiji, koja je dojavu o vandalizmu zaprimila od građanina jutros u 8,51 sati. Policija intenzivno traga za počiniteljem ili više njih. Slavoluk Sergijevaca jedan je od najočuvanijih i najljepših antičkih spomenika Pule.

ZAGREB - Stambena građevina "Istarska" u Zagrebu i Poljana Pape Ivana Pavla II u Zadru koje su u lipnju u Splitu bile među dobitnicima graditeljske nagrade "CEMEX Hrvatska" na svjetskoj razini su u Meksiku, u okviru jubilarne 20. međunarodne graditeljske nagrade CEMEX, osvojile priznanja u dvije kategorije, priopćila je tvrtka CEMEX Hrvatska. Na svečanosti održanoj u Monterreyu, u konkurenciji od ukupno 634 projekta drugim mjestima nagrađena su dva hrvatska projekta koja po mišljenju stručne komisije doprinose unapređenju graditeljstva u svijetu. U kategoriji Stambene građevine nagrađena je stambena građevina Istranka u Zagrebu, a u kategoriji Infrastrukturne građevine nagradu je odnijela zadarska Poljana Pape Ivana Pavla II. Komisija sastavljena od 18 stručnjaka iz devet zemalja birala je najbolje projekte iz 12 zemalja a kriteriji su bili inovativnost rješenja, koncept, korištene tehnike i estetika objekta.

ZAGREB - Mješoviti pjevački zbor "Rondo Histriae" iz Pule osvojio je na 25. međunarodnom natjecanju zborova "Praga Cantat" u Pragu zlato u kategoriji svjetovnih i tradicijski skladbi i srebro u kategoriji duhovnih skladbi, izvijestio je predsjednik zbora Goran Pitinac. Dirigentica Vinka Burić proglašena je najboljom među svim dirigentima natjecanja. Zbor "Rondo Histriae" bio je jedini predstavnik Hrvatske na tom natjecanju na kojem je od 27. do 30. listopada sudjelovalo dvadesetak zborova iz 12 zemalja, od Velike Britanije do Indonezije.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙