FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: očekuje se vrlo volatilno trgovanje

Autor: scvi
NEW YORK, 5. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli jer investitori pozitivno reagiraju na spremnost europskih ministara financija da podupru dokapitalizaciju europskih banaka, no očekuje se vrlo volatilno trgovanje uoči objave ključnih novih američkih pokazatelja.

Dow Jones terminski indeks oko 13,30 sati bio je na dobitku 69 bodova, a tehnološki Nasdaq 13,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je u plusu 8 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Cijene dionica na Wall Streetu u utorak su snažno porasle u zadnjim minutama trgovanja. Pritom je S&P indeks skočio više od 2 posto, nakon što je zaronio u medvjeđi teritorij, koji se definira kao pad za 20 posto s nedavnih najviših razina.

U zadnjem satu jučerašnjeg trgovanja investitori su pozitivno reagirali na objavu da zemlje članice Europske unije sastavljaju koordiniran plan za dokapitalizaciju krizom pogođenih banaka kako bi spriječile širenje dužničke krize na bankovni sektor.

„I dok će znatna injekcija kapitala u europske banke ojačati kratkoročno povjerenje i zaštititi ih od potencijalnih gubitaka vezanih uz bankrot Grčke ili veće od očekivanja restrukturiranje dugova, bitno je da se stvori i značajan i učinkovit zaštitni zid kojim bi se spriječio širenje zaraze na Italiju i Španjolsku želi li se suzbiti dužnička i bankarska kriza“, kaže Michael Symonds, analitičar pri Daiwa Capital Markets Europe.

I danas se na Wall Streetu očekuje vrlo volatilno trgovanje, s fokusom investitora na vijesti iz eurozone vezane uz dužničku krizu.

Investitori nisu znatnije reagirali na snižavanje kreditnog rejtinga Italiji. Agencija Moody's snizila je kreditni rejting Italiji za 3 stupnja.

Nove smjernice investitorima će dati najnoviji makroekonomski pokazatelji. Danas se očekuje objava ADP-ova izvješća o zapošljavanju u američkim privatnim kompanijama u rujnu, te ISM indeks uslužne djelatnosti za rujan.

I na europskim su burzama cijene dionica danas ojačale. Trenutno je londonski Ftse na dobitku 2,07 posto, na 5.046 bodova, frankfurtski DAX 3,4 posto, na 5.399 bodova, a pariški CAC 2,72 posto, na 2.928 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙