FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ulagače na Wall Streetu ohrabrili dobri poslovni rezultati

Autor: neba
NEW YORK, 25. listopada 2011. (Hina/Reuters) - U ponedjeljak su na Wall Streetu cijene dionica porasle jer su dobri poslovni rezultati kompanija odagnali strahovanja od nove recesije, a ulagači se nadaju i da će europski lideri uskoro usuglasiti rješenja za suzbijanje dužničke krize.

Dow Jones indeks ojačao je 0,89 posto, na 11.913 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,29 posto, na 1.254 boda, a Nasdaq indeks 2,35 posto, na 2.699 bodova.

Ulagače je jučer ponajviše oraspoložio Caterpillar, objavivši da je, uz rekordne prihode, njegova dobit u proteklom tromjesečju skočila čak 44 posto. Cijena dionice najvećeg svjetskog proizvođača teške mašinerije skočila je 5 posto, što je pozitivno utjecalo na cjelokupni industrijski sektor.

I većina drugih kompanija objavila je bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate. Prema podacima Reutersa, od 142 kompanije iz S&P 500 indeksa koje su dosad objavile izvješća, njih 68 posto svojim je rezultatima nadmašilo očekivanja analitičara.

Premda dobri kvartalni rezultati kompanija potiču tržište, rješenje europske dužničke krize ipak je ključno da bi cijene dionica nastavile rasti.

Nakon što je u nedjelju na summitu Europske unije postignut napredak po svim ključnim točkama, ulagači se nadaju da će europski lideri na idućem summitu u srijedu usuglasiti cjelovit plan za suzbijanje dužničke krize.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE ojačao je 1,08 posto, na 5.548 bodova, dok je frankfurtski DAX skočio 1,41 posto, na 6.055 bodova, a pariški CAC 1,55 posto, na 3.220 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙