FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ojačali zbog Googela i eurozone

Autor: scvi
NEW YORK, 14. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Unatoč snižavanja kreditnog rejtinga Španjolske, američki terminski indeksi danas su porasli, jer su investitore oraspoložili poslovni rezultati Googlea, a nadaju se i da će eurozona nastaviti s procesom rješavanja dužničke krize.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je na dobitku 82 boda, a tehnološki Nasdaq 15 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je u plusu 7,8 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Dionica Googlea poskupjela je u elektroničkom predtrgovanju 7 posto, na 559 dolara nakon što je kasno sinoć ta internetska kompanija objavila poslovne rezultate iznad očekivanja Wall Streeta, zahvaljujući snažnim prihodima od oglašavanja i strogoj kontroli troškova.

U međuvremenu, ohrabruje i podatak da je inflacija u Kini u rujnu oslabila na 6,1 posto, nakon što je u prethodnome mjesecu dosegnula najvišu razinu u zadnje tri godine.

Standard&Poor's danas je snizio kreditni rejting Španjolske. No, u fokusu investitora sada su pripreme velikih europskih sila za sastanak skupine G20, koji će se održati krajem idućega tjedna i na kojem će se raspravljati o dužničkoj krizi.

U međuvremenu, francuski i njemački dužnosnici, uključujući francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya i njemačku kancelarku Angelu Merkel, razrađuju plan rješavanja dužničke krize, koji bi trebao biti gotov do 23. listopada, kada će Europska unija održati sastanak na vrhu.

Po riječima analitičara, takve vijesti ohrabruju investitore.

Nove smjernice danas će im dati objava indeksa povjerenja američkih potrošača, te podaci o prometu u američkoj maloprodaji.

Na europskim burzama investitore su danas oraspoložila financijska izvješća nekolicine kompanija tako da je trenutno londonski Ftse na dobitku 1,12 posto, na 5.464 boda, frankfurtski DAX 0,98 posto, na 5.972 boda, a pariški CAC 1,31 posto, na 3.228 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙