FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski Nasdaq indeks pod pritiskom Applea

Autor: scvi
NEW YORK, 19. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Terminski Nasdaq indeks danas je oštro pao zbog razočarenja poslovnim rezultatima Applea, dok šire tržište bilježi tek blage oscilacije, dok su u fokusu investitora vijesti iz Europe.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je na dobitku 8 bodova, dok je tehnološki Nasdaq potonuo 19,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks oslabio je 3,7 posto, te je u skladu s fer vrijednosti, matematičkom formulom kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Rezultati tehnološkog diva Applea za treće ovogodišnje tromjesečje po prvi puta od 2001. godine nisu ispunili očekivanja tržišnih sudionika, i to zbog slabije prodaje iPhonea. Cijene dionica te kompanije potonule su u elektroničkom predtrgovanju 5,2 posto, na 400,34 dolara.

Izvješće britanskog Guardiana da su Njemačka i Francuska dogovorile povećanje fonda za financijsku stabilnost EFSF-a ojačala je nade da će europski dužnosnici ubrzo povući odlučne poteze za suzbijanje dužničke krize.

Cijene dionica rastu premda je neimenovani visoki dužnosnik eurozone demantirao za Reuters da je postignut takav dogovor.

Europa je u fokusu investitora i zbog početka 48-satnog sindikalnog prosvjeda u Grčkoj, dok se tamošnji parlament sprema usvojiti nove mjere štednje.

„Apple je iznenadio tržišta. Ipak, Europa je i dalje glavna priča na tržištu, a jučerašnje glasine o velikoj gotovinskoj infuziji pozitivne su za tržište na mnogim razinama“, kazao je Rick Meckler, predsjednik uprave investicijske tvrtke LibertyView Capital Management u New Yorku.

I na europskim burzama danas vlada dobro raspoloženje. Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,78 posto, na 5.450 bodova, frankfurtski DAX 0,78 posto, na 5.923 boda, a pariški CAC 0,83 posto, na 3.167 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙