FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: niz loših vijesti pritisnuo terminske indekse

Autor: scvi
NEW YORK, 18. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Niz loših vijesti, od upozorenja Moody'sa u vezi francuskog kreditnog rejtinga do gubitka Goldman Sachsa, danas je na Wall Streetu spustio američke terminske indekse.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je na gubitku 21 bod, a tehnološki Nasdaq 2 boda.

Istodobno, S&P 500 indeks oslabio je 6,5 posto, te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitore je zabrinulo upozorenje agencije Moody's o mogućoj negativnoj prognozi francuskog kreditnog rejtinga u iduća tri mjeseca.

Dođe li do snižavanja vrhunskog rejtinga te zemlje, investitori se pribojavaju da bi to moglo otežati sposobnost Pariza da ispuni financijsku obvezu prema europskom fondu za financijsku stabilnost, koji služi za spas prezaduženih članica eurozone.

Ujedno, investitore je zabrinulo i usporavanje rasta kineskog bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju na 9,1 posto, dok je u prethodnom kvartalu gospodarstvo poraslo 9,5 posto.

„Zabrinutosti oko usporavanja kineskog gospodarskog rasta, zajedno s brigama oko dužničke krize u eurozoni, unijeli su oprez i oklijevanje na terminsko tržište“, ističe Andre Bakhos, analitičar pri Lek Securitiesu.

U međuvremenu, razočarao je i Goldman Sachs, izvijestivši o gubitku u trećem ovogodišnjem tromjesečju od 393 milijuna dolara, što predstavlja njegov prvi tromjesečni gubitak od 2008. godine.

U elektroničkom predtrgovanju cijena Goldman Sachsove dionice spustila se 2,6 posto.

Nervozi na tržištu doprinijeli su i poslovni rezultati IBM-a, zbog čega je cijena te dionice potonula 4,6 posto.

I na europskim burzama danas vlada loše raspoloženje. Trenutno je londonski Ftse na gubitku 1,14 posto, na 5.374 boda, frankfurtski DAX 0,26 posto, na 5.844 boda, a pariški CAC 1,69 posto, na 3.112 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙