FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZADAR - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na sinoćnjem je predstavljanju Plana 21 Kukuriku koalicije u Zadru, s temom borbe protiv korupcije, rekao da još jednom u ime SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a iskazuje dobru volju da Hrvatski sabor dostojanstveno završi rad, da se donese sve što je bitno, ali, kako je rekao, "ne želimo biti kulisa za predizbornu kampanju". "Hrvatski sabor neće biti kulisa za ičiju predizbornu kampanju. Jesmo za kompromis, ali i za to je potrebno dvoje. Tu smo da odradimo posao do kraja u interesu hrvatske države, ali ne kao kulisa za nečiju predizbornu kampanju", poručio je Milanović. "Danas govorimo o borbi protiv korupcije, a ona je zapravo krajnja bilanca osmogodišnje korupcije koja je vladala u politici i nekim strankama. Mi iz Kukuriku koalicije nismo takvi", ocijenio je predsjednik SDP-a. SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović je rekao kako mu je drago da upravo u Zadru predstavljaju svoju politiku borbe protiv korupcije. Ima simbolike u tome, jer iz ovoga grada dolazi jedan član vlade koji je rekao da ništa nije vidio, ništa nije čuo, ništa nije znao, pa onda nije ni odgovoran za milijarde kuna koje su nestale iz hrvatskoga proračuna", kazao je Jovanović.

BENKOVAC - Potpredsjednik HDZ-a i koordinator za 9. izbornu jedinicu, ministar Božidar Kalmeta sinoć je iz Benkovca poručio SDP-ovcima da su svoj program borbe protiv korupcije trebali otići predstavljati u Rijeku, a ne u Zadar, ustvrdivši da je "Rijeka puna korupcijskih i svakakvih drugih afera". Kalmeta je tako odgovorio na večerašnju izjavu saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića kako mu je drago da upravo u Zadru predstavljaju svoju politiku borbe protiv korupcije. "Ako je trebalo ići predstavljati jedan takav program 'Društva bez korupcije', onda je trebalo ići u Rijeku, a ne dolaziti u Zadar", poručio je Kalmeta ustvrdivši da je "Rijeka puna korupcijskih i svakakvih drugih afera". Istaknuo je da je Zadarska županija jedna od najboljih i najrazvijenijih županija u Hrvatskoj u kojoj je HDZ u kontinuitetu na vlasti 20 godina.

ŠIBENIK - Tradicionalni godišnji susreti turističkih djelatnika Dani hrvatskog turizma - DHT otvoreni su sinoć u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku, a okupili su više od dvije tisuće domaćih i stranih sudionika koji će do 21. listopada na više od 50 stručnih skupova i foruma raspravljati o rezultatima ovogodišnje sezone i planovima za iduću godinu. Istaknuvši na otvorenju da je u Vladu upućen plan turističkih mjera za iduću godinu koji uz ostalo sadrži i mjere za daleka tržišta, avio kompanije i touroperatore te razmatranje poreznog rasterećenja za turizam u sklopu predstojeće porezne reforme, ministar turizma Damir Bajs kazao je da sve to treba donijeti bolju 2012. od ove turistički najuspješnije godine do sada. Taj bi plan, kako se očekuje, Vlada trebala razmotriti na sjednici idućeg tjedna. Uz aktivne mjere te izuzetno dobru suradnju privatnog i javnog sektora, uspjesima turizma i njegovom ovogodišnjem povećanju udjela u BDP-u pridonijela su zalaganja svih, ali i ulaganja, kazao je Bajs. Naveo je pritom da je u zadnje četiri godine u hrvatski turizam uloženo 6 milijardi eura, od čega su 3 milijarde eura uložili hotelijeri, a donošenje zakon o turističkom zemljištu te pristup europskim fondovima zasigurno će nastaviti investicije u turizmu.

ZAGREB - Slavni španjolski operni pjevač Placido Domingo sinoć je u Zagrebu na konferenciji za novinare uoči svoga zagrebačkog koncerta istaknuo kako mu je veliko zadovoljstvo treći put gostovati u Hrvatskoj te nakon Splita i Pule nastupiti i u Zagrebu. "U ovome poslu obično se najviše volite vraćati na mjesta gdje ste već nastupili jer se ondje gdje vam je sve poznato osjećate ugodnije. No jednako je uzbudljivo posjećivati nova mjesta, pjevati pred novom publikom i svaki dan doživjeti neku vrstu novog debija", kazao je Domingo koji će u petak nastupiti u zagrebačkoj Areni. "Susret s novom publikom uvijek je poseban, a na teško pitanje što to neka određena publika voli čuti, nastojimo odgovoriti programom koji, poput ovog pripremljena za Arenu, predstavlja mješavinu opere, operete, sarsuele i Broadwaya, kako bi se u našoj izvedbi našlo po nešto za svakoga", kazao je, dodavši kako je doista sretan što ima priliku nastupiti pred zagrebačkom publikom.

KARLOVAC - U karlovačkoj galeriji "Vjekoslav Karas" sinoć je svečano otvorena izložba slika istaknutoga hrvatskog slikara Vasilija Jordana, na kojoj su izložena 22 suvremena djela iz redovita postava zagrebačke Moderne galerije, i to po odabiru sama umjetnika koji je i nazočio otvorenju. Na otvorenju izložbe o umjetniku i njegovim djelima govorili su likovni kritičar i autor monografije o slikaru Milan Bešlić, pročelnica za kulturu grada Karlovca, koja je otvorila izložbu, te Aleksandra Goreta, voditeljica galerije "Vjekoslav Karas" akademska slikarica iz klase Vasilija Jordana, pedagoga Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izložbu su financijski omogućili ministarstvo kulture i grad Karlovac. U razgovoru s novinarima Jordan je kazao da je odabirom slika za karlovačku izložbu htio pokazati cikluse u svojem tridesetgodišnjem radu koji su bili bitni za njegovo stvaralaštvo.

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙