FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 8. listopada 2011. (Hina) -

ZAGREB - U povodu Dana neovisnosti, 8. listopada, državni čelnici položili su jutros vijence i zapalili svijeće na zagrebačkome groblju Mirogoju prisjećajući se poginulih hrvatskih branitelja i žrtava Domovinskog rata te svih zaslužnih za stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države. Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, kod glavnoga križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te pokraj zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju. Predsjednik Ivo Josipović s izaslanstvom vijence je položio i na grob Narodnih heroja te na grob Ivice Račana, hrvatskog premijera u razdoblju od 2000. do 2003. Nakon polaganja vijenaca Josipović je, u prigodi 20. obljetnice proglašenja hrvatske neovisnosti, istaknuo kako smo u proteklih 20 godina kao država napravili puno, očuvali neovisnost u teškom i krvavom ratu, ali i napravili brojne reforme zahvaljujući kojima smo pred potpisivanjem ugovora s Europskom unijom. "Ostalo je još jako puno stvari koje moramo učiniti, u prvom redu u gospodarstvu koje zaista ne stoji dobro, ali tu su i daljnji izazovi u izgradnji demokracije i ljudskih prava", rekao je Josipović.

RAKOVICA - Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Hrvatska čista stranka prava zajedničku koalicijsku kampanju za parlamentarne izbore započele su danas iz Rakovice gdje se danas slavi 140. obljetnica rakovičkog ustanka. Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić rekla je da je Rakovica odabrana jer je vođa ustanka Eugen Kvaternik bio pravaš. "Ako je Kvaternik mogao položiti svoj život za slobodnu Hrvatsku najmanje je što možemo mi učiniti da nastavimo tu borbu za Hrvatsku", kazala je. Ona i predsjednik HČSP-a Josip Miljak složili su se da je njihov izborni program identičan, a glavne odrednice su očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa i očuvanje hrvatskog naroda, kao i to da Hrvati ostanu živjeti u Hrvatskoj a ne da se iseljavaju. Tomašić je ustvrdila da će to biti moguće samo ako se osigura posao za pošten i normalan život svima, a preduvjet je da se napusti princip podobnosti koji nas je, kako je kazala, doveo ovamo gdje smo sada. Najavili su da na izbore izlaze u svim izbornim jedinicama, a pod pravaškim kišobranom, kako su nazvali svoju koaliciju, očekuju osvajanje osam zastupničkih mandata.

ZAGREB - Dvojica maskiranih razbojnika opljačkali su na ulici u Sesvetama 32-godišnjeg poštara i ukrali mu 60.000 kuna, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Poštar jer opljačkan jučer oko 10,30 sati u Ulici Augusta Šenoe u Sesvetama, nakon što je izašao iz jedne kuće u kojoj je dostavio poštu te prišao svom mopedu. Tada su ga zaskočila dvojica razbojnika, maskiranih kapama i navučenim čarapama preko glave. Jedan od njih bio je naoružan pištoljem, te je zaprijetio poštaru nakon čega je i odnio novac. Policija traga za nepoznatim razbojnicima.

SPLIT - Splitska je policija uhitila dvojicu muškarca kod kojih je pronađeno ukupno 1,7 kilograma heroina. Sve se dogodilo u četvrtak kada je policija u automobilu u Hercegovačkoj ulici u Splitu zatekla 45-godišnjaka kod kojeg je pronađeno i oduzeto 5 grama heroina. Pretragom vozila policija je pronašla još 1,5 kg heroina, 70 tableta heptanona, tri tablete subotexa i vaga za precizno mjerenje. Istoga dana je na području Splita zatečen i 46-godišnjak u čijem je stanu koji koristi pronađeno 207 grama heroina. Protiv obojice je policija podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga nakon čega su privedeni na istragu, priopćila je danas splitsko-dalmatinska policija.

VUKOVAR - Tijelo mlađe muške osobe, za koju se pretpostavlja da je umrla nasilnom smrću, pronađeno je jutros u stanu u ulici dr. Ante Starčevića u Vukovaru, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. "Prva saznanja do kojih smo došli dosadašnjim tijekom očevida, navode na nasilnu smrt osobe", izjavio je glasnogovornik policije Luka Barunčić. Policija za sada ne raspolaže saznanjima o mogućem motivu, počinitelju niti sredstvu ubojstva. O pronalasku tijela policiju je nešto prije 7 sati izvijestio Centar 112.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙