FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 11. listopada 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor ustvrdila je kako Vlada čini sve što je u ovom trenutku moguće za radnike Đakovštine te je najavila ponovni dolazak ministra poljoprivrede Petra Čobankovića u Đakovo. "Razumijem teški položaj i situaciju u kojoj se nalaze radnici Đakovštine, ali je činjenica da vlada čini ono što je u ovom trenutku moguće. Ministar Čobanković će sasvim sigurno ponovno doći, a u međuvremenu traži rješenje koje nije jednostavno", rekla je premijerka Kosor sinoć gostujući u Dnevniku Nove TV najavljujući da će o tom važnom pitanju sinoć razgovarati s ministrom Čobankovićem. Odgovarajući na pitanje o izborima - u kojoj će izbornoj jedinici biti i boji li se sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem u 1. izbornoj jedinici, premijerka je upitala: "Zar vam se tako činim?" dodajući da u HDZ-u još nitko ne zna tko će i koji biti na listi. "Mislim da je to u ovom trenutku nevažno. Mi vodimo vladu i imamo posla do raspuštanja Hrvatskog sabora, ali i kao tehnička vlada, do trenutka izbora", dodala je napominjući da je vodstvo stranke ipak živahno i da nastoji predstaviti svoj program, što, dodaje, birači i očekuju. "Mislim da smo napravili iznimno puno jer smo savladavali krizu. HDZ je bio i na čelu Vlade koja je završila pregovore Hrvatske s EU u što je malo tko vjerovao. I to ćemo nositi kao poputbinu u izbore", kazala je navodeći da će predstavljati i programe u čijem će središtu biti gospodarstvo i investicijski potencijal podsjetivši kako je i danas bila na investicijskom Forumu gdje je bilo najviše investitora dosad.

ZAGREB - Na parlamentarnim izborima prvi put će se primjenjivati Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, rečeno je sinoć na briefingu za novinare u organizaciji nevladine udruge GONG-a u vezi s ulogom Državnog ureda za reviziju i Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) u reviziji i nadzoru financijskog poslovanja političkih stranaka te mogućnosti izricanja sankcija. Predizborna kampanja službeno počinje objavom kandidacijskih lista, a DIP ima mogućnost ući u trag nelegalnim transkacijama i na njih će reagirati ako se pojave, istaknuli su predstavnici DIP-a. Unatoč dobrim zakonskim rješenjima, vrlo je teško kontrolirati izborne kampanje jer stranke i kandidati uvijek mogu naći nekakve tzv. 'sive zone' i zaobići zakon i u biti 'muljati' na izborima, što ne bi trebali, rekao je izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić. Najavio je da će GONG uoči parlamentarnih izbora pokušati nadzirati koliko stranke troše na oglašavanje i to usporediti s njihovim službenim financijskim izvještajima.

SPLIT - Požar kod Žrnovnice, u kojem je izgorjelo oko 150 hektara trave, niskog raslinja i borovine, lokaliziran je sinoć u 19 sati, a vatrogasci su uspjeli obraniti naselja Barbanići i Vilar prema kojima se požar bio proširio, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS). U priopćenju navode kako vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu te da je u tijeku sanacija terena.

ZAGREB - Otvorenjem izložbe "Vjerni unuci slavnih pradjedova" i svečanim programom Hrvatski državni arhiv (HDA) proslavio je jučer Dan arhiva, a u tom će povodu u iduća četiri dana otvoriti svoja vrata građanima za razne aktivnosti i događanja. Na svečanosti su predstavljene nove web stranice HDA, s novim vizualnim sadržajima i suvremenim pristupom informacijama, a obilježeno je i pet godina postojanja ARHiNET-a, mrežnog informacijskog sustava za opis, obradu i upravljanje arhivskim gradivom.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙