FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: izložbu o Boškoviću vidjelo više od 167 tisuća posjetitelja

Autor: hspa
DUBROVNIK, 7. rujna 2011. (Hina) - Izložbu Dubrovačkih muzeja "Ruđer Bošković ponovno u rodnom Dubrovniku", koja je 18. svibnja otvorena u Kneževu dvoru, dosad je vidjelo više od 167.000 posjetitelja.

Iako je zatvaranje planirano za 18. rujna, izložba će biti produžena još mjesec dana, naglasila je ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilač te dodala kako je riječ o iznimno velikoj posjećenosti koja apsolutno premašuje hrvatske muzejske standarde.

Velika i sveobuhvatna izložba posvećena najsvestranijemu hrvatskom znanstveniku svih vremena otvorena je u Kneževu dvoru na samu 300. obljetnicu njegova rođenja, a postavio ju je Ivica Martinović, jedan od najvećih poznavatelja Boškovića.

U prvom dijelu edukativnoga programa koji prati izložbu, a koji se pod nazivom "Ruđerov dodir" u svibnju i lipnju održao na četiri mjesta Dubrovačkih muzeja i u koji su bile uključene sve škole s gradskog područja, sudjelovalo je 549 djece predškolske i školske dobi.

Edukativne radionice nastavit će se ovih dana, nakon početka nove školske godine, a obuhvatit će sve odgojno-obrazovne ustanove iz Dubrovačko-neretvanske županije.

(Hina) xddub ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙