FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Jeste li mislili: studiobotas?"

Autor: gvla
ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Izložba pod nazivom "Jeste li mislili: studiobotas?" istoimenog studija grafičkog dizajna iz Ljubljane, koja se bavi pitanjem postojanja identiteta u dizajnu i utjecaju dizajnera na taj identitet, svečano je otvorena večaras u Galeriji Ulupuh u Zagrebu.

Izložbu je otvorio veleposlanik Repulike Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk koji je pozdravio novu budućnost u razvoju kulturnih odnosa Hrvatske i Slovenije kroz ovakve projekte.

Ovom izložbom autori propituju fenomen identiteta u dizajnu, generiranje novih značenja i novih identiteta u kreativnom procesu stvaranja dizajna te postavljaju pitanje koliko je uopće dizajn u stanju utjecati na suštinu stvari, odnosno, na njihov identitet.

To čine korištenjem u naslovu izraza "Jeste li mislili:" koji se pojavljuje na tražilici Google nakon pogrešno utipkanog izraza, kao središnje teme izložbe.

Naime izložba ne prikazuje opus studija u klasičnom smislu, već je i sama koncipirana kao posebni projekt koji upućuje na njihova iskustva stjecana kroz projekte predstavljene u katalogu izložbe.

Grafički studio Studio Botas, koji čine grafički dizajneri Boštjan Botas Kenda, Primož Fijavž i Peter Rauch, bavi se grafičkim dizajnom u arhitekturi i izdavaštvu.

Studio postoji od 1992., a dosad je postavio niz samostalnih te sudjelovao u brojim skupnim izložbama i dobitnik je brojnih nagrada, domaćih i međunarodnih.

Kustosica izložba je Petra Černe Oven. Izložba je ostvarena uz potporu slovenskog i hrvatskog ministarstva kulture, a otvorena je do 19. rujna.

(Hina) xgvla yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙