FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu otvorena izložba "DONAURAUM - DONAUTRAUM"

Autor: gvla
ZAGREB, 30. kolovoza 2011. (Hina) - Skupna izložba dvoje mladih hrvatskih i jedne austrijske umjetnice pod nazivom "Donauraum - Donautraum" otvorena je večeras u Galeriji Bačva u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

Izložba "Dunav - životni prostor i san" nastala je kao rezultat suradnje između bečke galerije Galerije Baeckerstrasse 4 i Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) s ciljem poticanja i razvoja kulturnog dijaloga između Austrije i Hrvatske.

"Pokrenuta s početnom idejom propitivanja stambenih prostora izložba objedinjuje radove umjetnika koji gradu pristupaju na način koji nadilazi tipično urbano", rekla je kustosica izložbe Maja Rožman.

Na izložbi su predstavljeni radovi hrvatskog vizualnog umjetnika i dizajnera Elvisa Krstulovića, likovne umjetnice Tonke Maleković, dobitnice brojnih nagrada koja je dosad izlagala na brojnim skupnim i samostalnim izložbama, te austrijske produkt dizajnerice Judith Saupper.

Izložba u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu bit će otvorena do 21. rujna, nakon čega seli u Vukovar, pa u Beč.

(Hina) xgvla ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙