FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 10. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

BEOGRAD - Hrvatski strijelac Saša Špirelja zauzeo je 20. mjesto an Europskom prvenstvu u Beogradu u disciplini pištolj brza paljba 25 metara. Špirelja je u kvalifikacijama pogodio 571 krug. Naslov europskog prvaka osvojio je Rs Aleksej Klimov, srebro je pripalo Ukrajincu Romanu Bondaruku, a bronca Nijemcu Christianu Reitzu.

WEYMOUTH - Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić zauzima peto mjesto nakon osam plovova u klasi Finn na Predolimpijskoj regati koja se održava u Weymouthu. Pavle Kostov i Petar Cupać su 11. u klasi 49-er nakon 11 jedrenja. Za naše laseraše i ženski dvojac u klasi 470 regata je završila u srijedu. Tina Mihelić je u Laser Radialu zauzela 14. mjesto, dok je Tonči Stipanović bio 15. u Laseru. Enia Ninčević i Romana Župan su u ženskom 470 bile 22.

RIM - Predsjednik talijanskog nogometnog velikana Juventusa Andrea Agnelli najavio je daljnju borbu u nastojanju da se njegovom klubu vrati naslov prvaka Italije za 2006. godinu koji je dodijeljen Interu zbog umiješanosti Juventusa u skandal s namještanjem utakmica "Calciopoli". Juventusu su zbog skandala "Calciopoli" oduzeti naslovi prvaka za sezone 2004/05. i 2005/06. s tim da naslov za 2005. nije dodijeljen nikome, dok je prvakom za 2006. proglašen Inter.

"Proslijedit ćemo naš zahtjev nacionalnom sportskom sudu, čelniku javnog tužiteljstva, rimskom prefektu, ministarstvu unutarnjih poslova, glavnom kontroloru Talijanskog olimpijskog odbora i Izvršnom odboru UEFA-e. To je samo početak naše borbe koja bi mogla potrajati", najavio je Agnelli na konferenciji za novinare.

Juventusov predsjednik krenuo je u ovu akciju nakon što se Talijanski nogometni savez (FIGC) proglasio nenadležnim za poništenje svoje odluke donesene prije pet godina kada je Juventusu oduzet naslov, te je torinski klub izbačen u drugu ligu, a oduzimanjem bodova kažnjen je bio i Milan, koji je prvenstvo 2005/06. okončao na drugom mjestu, pa je naslov dodijeljen Interu koji je prvenstvo okončao na trećoj poziciji.

Iz Juventusa traže vraćanje naslova otprije pet godina na temelju toga što je sud u Napulju dobio dokaze kako je i Inter bio umiješan u skandal "Calciopoli", odnosno kako su čelnici Intera imali utjecaj na odabir sudaca za pojedine utakmice.

MOSKVA - Aktualni svjetski prvak u skoku u vis ruski atletičar Jaroslav Ribakov te vlasnik najboljeg rezultata ove sezone u bacanju kladiva Aleksej Zagornji neće moći nastupati na svjetskom atletskom prvenstvu u Deagu u Južnoj Koreji od 27. kolovoza do 4. rujna zbog ozljeda.

"Ribakov je odlučio odustati od nastupa na svjetskom prvenstvu. Nadao se da će se oporaviti od ozljede stopala, ali ona ga još uvijek spriječava da bude spreman za natjecanja", objasnio je izbornik ruske atletske reprezentacije Valentin Maslakov.

"Zagornji se također nije dovoljno oporavio od ozljede leđa", dodao je Maslakov.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙