FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 16. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12,30 sati:

BILBAO/ZAGREB - Nakon jučerašnjeg katastrofalnog poraza od Francuske (33:49) na startu EP-a u Bilbau hrvatski košarkaši do 20 godina starosti su se u petak iskupili pobjedom nad Latvijom 60:58. Izabranici Ivana Velića su vodili tijekom cijelog susreta, a u samoj završnici su Latvijci promašili šut za produžetak. Najefikasniji su u našoj postavi bili Buva (13 koševa, 6 skokova) i Mikulić (9 koševa). U 3. kolu mladi hrvatski košarkaši igraju protiv Švedske, koja je izgubila od Francuske 79:55.

IASI - U Iasiju, gradu na sjeveroistoku Rumunjske, počelo je juniorsko momčadsko Europsko šahovsko prvenstvo na kojem sudjeluje 12 sastava iz 10 zemalja. Uz reprezentacije Poljske, Mađarske, Turske, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Izraela, Bugarske i Moldavije natječu se i tri rumunjske selekcije. Momčadi su sastavljene od 4 igrača, a Hrvatsku predstavljaju Jurica Srbiš, Matija Ostović, Mario Muškardin i Matej Blažeka. Po rejtingu, Hrvatska je tek peta, iza Poljske, Mađarske, Turske i Rumunjske. Odigrat će se 7 kola po švicarskom sustavu natjecanja. U prvom kolu Hrvatska je minimalnim rezultatom 2,5:1,5 pobijedila treću momčad Rumunjske. Puni pogodak ostvario je samo Mario Muškardin, a Srbiš, Ostović i Blažeka su remizirali.

Rezultati 1. kola:

Poljska - Rumunjska-2 3:1, Njemačka - Mađarska 0,5:3,5, Turska - Izrael 2,5:1,5, Bugarska - Rumunjska-1 1:3, Hrvatska - Rumunjska-3 2,5:1,5, Moldavija - Slovenija 1:3.

RIM - Mlada ruska tenisačica Alisa Klejbanova priznala je u petak da ima tumor, te da ove godine više neće nastupati. Klejbanova je vijest da boluje od maligne bolesti limfoma obznanila na svoj 22. rođendan na službenoj stranici WTA Toura. Priznala je da se liječi u Italiji, te se nada da će sve proći dobro i da će se vratiti tenisu. Ruskinji su želje za ozdravljenjem odmah poslale dvadesetak tenisačica preko WTA stranice. Klejbanova je bila vrlo perspektivna tenisačica s dva osvojena turnira u karijeri, koja je u veljači bila među 20 najboljih tenisačica, a zbog bolesti je propustila i Roland Garros i Wimbledon.

LONDON - Brazilski reprezentativni veznjak Sandro (22) pauzirat će tri mjeseca zbog operacije lijevog koljena, objavili su u subotu iz njegova kluba Tottenhama. Sandru je stradao meniskus i morao je napustiti brazilsku reprezentaciju koja se natječe na Copa Americi. Operacija je objavljena u petak i brazilski nogometaš moći će trenirati punom snagom za tri mjeseca, prognoziraju liječnici Spursa.

VARŠAVA - Poljski vozač Robert Kubica, koji je početkom godine doživio tešku nesreću, siguran je da će se vratiti u Formulu 1 sljedeće sezone. "Moje fizičko stanje još nije kako bi trebalo biti, ali ide na bolje. Polako dobijam na mišićnoj masi, a za nekoliko tjedana moći su hodati bez ičije pomoći. Što se tiče psihe tu nema nikakvih problema, jer se nesreće niti ne sjećam. Teško je predvidjeti kako će napredovati oporavak, ali siguran sam da ću sljedeće godine ponovno voziti", kazao je Kubica, koji je u veljači na reliju u Italiji doživio tešku nesreću iz koje je jedva izvukao živu glavu. Ozlijeđenog Kubicu je u momčadi Lotus Renault ove sezone zamijenio Nijemac Nick Heidfeld.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙