FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 19. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12,30 sati:

MOSKVA - Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa raskinuo je ugovor s ruskim prvoligašem Spartakom iz Moskve i bez odštete može potražiti novu sredinu. Pletikosa je bio član moskovskog kluba od 2007. godine, a imao je ugovor do 2012. godine. Bivši vratar splitskog Hajduka za Spartak je sakupio 86 nastupa, a posljednju sezonu je bio na posudbi u Tottenhamu. Nažalost, u Londonu nije imao previše sreće i upisao je samo jedan nastup za Spurse. Pletikosa se trenutačno nalazi na probi u škotskom velikanu Celticu i vrlo je blizu potpisivanju ugovora. "Pletikosa je iskusan vratar, a o njegovim kvalitetama razgovarao sam s Harryjem Redknappom. U idućih nekoliko dana ponovo ćemo ga testirati jer želimo biti sigurni u odluku koju donosimo," poručio je menadžer Celtica Neil Lennon.

ŠANGAJ - Britanska plivačica Keri Anne Michelle Payne danas je obranila naslov svjetske prvakinje u utrci na 10 kilometara na SP Šangaju, dok je najbolja hrvatska daljinska plivačica 19-godišnja Karla Šitić zauzela 17. mjesto sa 31,5 sekundom zaostatka. Srebro je pripalo Talijanki Martini Grimaldi (+1,8), a broncu je osvojila Grkinja Marianna Lymperta (+3,7). Ovo je bila prva kvalifikacijska utrka za OI u Londonu 2012., a direktan nastup izborilo 10 najboljih u današnjoj utrci. Karla Šitić će imati priliku izboriti nastup na OI u lipnju sljedeće godine na olimpijskim kvalifikacijama u Setubalu. No, tada bi zbog kvalifikacijskog sustava značajnu ulogu mogla imati činjenica da svih deset najboljih iz današnje utrke dolaze iz različitih država pa one imaju pravo na još jednu predstavnicu, a maksimalan broj sudionika na OI je 25 plivača i 25 plivačica. Na današnjoj utrci na 10 km nastupilo je 56 plivačica po vrlo teškim uvjetima, temperatura mora bila je 30 stupnjeva Celzijusovih, a voda je prljava, zbog čega su razočarale i neke od favoritkinja.

Plivačice, 10 km:

1. Keri Anne Michelle Payne VBR 2:01:58.1

2. Martina Grimaldi ITA + 1.8

3. Marianna Lymperta GRČ 3.7

4. Melissa Gorman AUS 13.9

5. Cecilia Biagioli ARG 13.9

6. Poliana Okimoto BRA 15.5

7. Jana Pechanova ČEŠ 15.7

8. Angela Maurer NJE 17.0

9. Swann Oberson ŠVI 18.3

10. Erika Villaecija Garcia ŠPA 20.6

17. KARLA ŠITIĆ HRV 31.5

TOKIO - Nogometašice Japana koje su u nedjelju u Njemačkoj osvojile naslov svjetskih prvakinja na aerodromu u Tokiju doživjele su doček kao da su rock zvijezde. U zrakoplovnoj luci Narita vatrogasci su im vodenim šmrkovima napravili špalir, mogle su se čuti fanfare, a dočekalo ih je više tisuća navijača i oko 300 novinara. Skromne Japanke to je bilo oborilo s nogu i jedva da su mogle vjerovati svojim očima. "Ovo je je nevjerojatno, nikad u životu nisam vidjala toliko naših navijača, i tek sam sada svjesna našeg postignuća", kazala je kapetanica reprezentacije Homare Sawa, koja je proglašena za najkorisniju igračicu SP-a. "Nešto sam načuo da bi moglo biti puno ljudi na dočeku, ali ovo je premašilo sva moja očekivanja, kao da se sa zlatom vratila muška reprezentacija", izjavio je izbornik Norio Sasaki. I kao što Hrvati svoju nogometnu reprezentaciju zovu "vatreni", Japanci svoju žensku nogometnu selekciju zovu "nadeshiko", po ružičastom karanfilu, koji simbolizira ljepotu i ženstvenost. Japanke su četvrtfinalu pobijedile najveće favoritkinje, domaćine i braniteljice naslova Njemice, a u finalu su nakon boljeg izvođenja 11-eraca svladale dvostruke svjetske prvakinje Amerikanke sa 5-3 (2-2, 1-1, 0-0).

RIJEKA - Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na kojem će do 24. srpnja nastupiti 16 muških i 11 ženskih rukometnih ekipa svečano je u Rijeci otvorio ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Na natjecanju će nastupiti ekipe iz Turske, Španjolske, Njemačke, Nizozemske, Velike Britanije, Poljske, Portugala, Srbije, Belgije, Francuske, Norveške, Rusije i Hrvatske. Sveučilišna prvenstva Europe u rukometu održavaju se svake druge godine, pod pokroviteljstvom European University Sports Association, koja je krovna organizacija sveučilišnog sporta u Europi. Ovogodišnje prvenstvo organizirao je Hrvatski sveučilišni športski savez, odnosno Riječki športski sveučilišni savez.

LONDON - Vratar irske nogometne reprezentacije Shay Given (35) napustio je redove Manchester Cityja i karijeru će nastaviti u Aston Villi. Given je za klub iz Birminghama potpisao ugovor na pet godina, a na vratima Ville naslijediti će Amerikanca Brada Friedla koji je preselio u Tottenham. "Više nisam želio sjediti na klupi, zbog toga sam iznimno sretan što ću karijeru nastaviti u Aston Villi," kazao je Given kojem će Villa biti šesti klub u karijeri. Branio je i za Blackburn, Swindon, Sunderland i Newcastle. U Cityju je bio od 2009. godine. U početku je bio prvi vratar, no kasnije je mjesto u momčadi morao prepustiti engleskom reprezentativcu Joeu Hartu. Za reprezentaciju Irske sakupio je rekordnih 113 nastupa.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙