FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 9. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

MONTREAL - Njemački tenisač Philipp Petzschner bit će suparnik Ivi Karloviću u 2. kolu velikog ATP turnira u Montrealu, Petzschner je u susretu 1. kola nadigrao devetog nositelja, Francuza Gillesa Simona sa 7-5, 6-2.

MILANO - Talijanski nogometni savez (FIGC) kaznio je povratnika u prvoligaško društvo, Atalantu iz Bergama oduzimanjem šest bodova zbog umiješanosti kluba u namještanje utakmica, dok je kapetan Atalante, bivši talijanski reprezentativac Cristiano Doni kažnjen s tri i pol godine zabrane nastupa. Uz Donija, još je 16 osoba kažnjeno zabranom svih aktivnosti u nogometu u trajanju od jedne do pet godina, a najpoznatije ime na tom popisu je bivši kapetan Lazija i dugogodišnji talijanski reprezentativac, Giuseppe Signori koji je kažnjen s pet godina zabrane rada u nogometu. Također, drugoligaš Ascoli će u novu sezonu Serie B krenuti sa šest bodova minusa, dok je trećeligaš Alessandria izbačen u četvrtu ligu.

Atalanta, koja je prošle sezone osvojila prvo mjesto u drugoj ligi i nastup u prvoj ligi u novoj sezoni koja počinje posljednjeg vikenda u kolovozu,ima pravo žalbe na ovu odluku.

Svi klubovi i pojedinci kažnjeni su zbog umiješanosti u namještanje 18 utakmica druge talijanske lige i nižih amaterskih liga. Policijskom istragom utvđeno je kako je postojao organizirani sustav u kojem su bili povezani sadašnji i bivši nogometaši, kladionice, te ine osobe s ciljem manipuliranja rezultatima utakmica. Na ishode pojedinih utakmica uplaćivane su i stotine tisuća eura.

BOGOTA - Izbornik kolumbijske nogometne reprezentacije Hernan Dario Gomez (55) podnio je ostavku na svoju dužnost dan nakon što je udario jednu žensku osobu u noćnom klubu, objavio je Kolumbijski nogometni savez (FCF).

"Danas ujutro, nakon dubokog osobnog promišljanja i traženja najboljeg rješenja za zemlju, kolumbijsku reprezentaciju, savez i sponzore, te prihvaćajući posljedice svog postupka, Hernan Dario Gomez podnio je ostavku na svoju dužnost nacionalnog izbornika", stoji u priopćenju FCF-a.

Gomez je dužnost kolumbijskog izbornika preuzeo u svibnju prošle godine.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙