FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 1. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

DABROWA GORNICZA - Nijemac Marcel Kittel (Skil-Shimano) pobjednik je druge etape biciklističke utrke "Kroz Poljsku" koja se boduje za "Pro Team", vožene od Czestochowe do Dabrowe Gornicze u dužini od 159.6 kilometara. Kittel je do svoje druge etapne pobjede u Poljskoj stigao u završnom sprintu u kojemu je lakoćom nadvisio Australce Heinricha Hausslera (Garmin) i Graemea Browna (Rabobank). U ukupnom redoslijedu Kittel je zahvaljujući bonifikacijama vodeći sa 14 sekundi ispred Hausslera i 16 ispred trećeg Talijana Francesca Chicchija (Quick-Step).

Hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Astana) i drugu je etapu završio u glavnoj skupini u vremenu pobjednika, na 86. poziciji, te je u ukupnom redoslijedu 85. sa 20 sekundi iza Kittela.

ZURICH - Pobjednik ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea", Australac Cadel Evans (34) produžio je ugovor sa svojom dosadašnjom momčadi, BMC do kraja 2014. godine. Uz Evansa, još je jedan veteran, 38-godišnji Amerikanac George Hincapie produžio ugovor s BMC-em, ali samo do kraja 2012.

"Mislim da smo kao momčad vrlo uspješni i da smo zajednički jako napredovali", objavio je Evans.

Evans je u švicarsko-američku momčad BMC stigao početkom prošle godine nakon što je osvojio naslov svjetskog prvaka.

TORINO - Talijanski nogometni velikan Juventus angažirao je crnogorskog reprezentativnog napadača Mirka Vučinića (27), dosadašnjeg člana Rome, za kojega će platiti odštetu od 15 milijuna eura i to u razdoblju od sljedeće tri godine. Vučinić je u Romi proveo pet sezona, a prethodno je također nastupao u Italiji, za Lecce. Vučinić je šesti novi igrač u redovima Juventusa za novu sezonu u kojoj će "staru damu" s klupe voditi Antonio Conte. Ranije su dovedeni Alessandro Matri, Fabio Quagliarella, Simone Pepe, Marco Motta i Arturo Vidal.

MOSKVA - Bivša prva tenisačica svijeta, Ruskinja Dinara Safina (25) propustit će sotatak ove sezone zbog bolova u leđima.

"Sa žaljenjem vas moram izvijestiti da me leđa i dalje bole i da neću moći igrati barem do kraja godine", objavila je Safina putem svoje službene internetske stranice (www.dinarasafina.com).

Safina zbog bolova u leđima nije igrala još od početka svibnja ove godine, a propustila je i gotovo čitavu 2010. godinu.

"Ne znam koliko ću dugo pauzirati jer ne želim više mučiti svoje tijelo i sebe", rekla je Safina ruskim medijima ranije ove godine.

Safina je stigla do prvog mjesta na WTA ljestvici iako u karijeri nije osvojila niti jedan "Grand Slam" turnir, igrala je u finalima Roland Garrosa 2008. i 2009. godine, te u finalu Australian Opena 2009.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙