FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

MOENCHENGLADBACH - Nogometašice SAD-a prve su finalistice 6. Svjetskog prvenstva za žene koje se održava u Njemačkoj, one su u polufinalu u Moenchengladbachu svladale Francuskinje sa 3-1 (1-0). Amerikanke su povele preko Cheney (9), na 1-1 izjednačila je Bompastor (55), da bi prolazak u finale Amerikankama osigurale Wambach (79) i Morgan (82).

Amerikanke su po treći put u povijesti osigurale nastup u finalu, u prva dva su 1991. i 1999. godine bile uspješne.

U nedjeljnom finalu Amerikanke će igrati protiv boljih iz drugog polufinala u kojemu se kasnije večeras u Frankfurtu sastaju Japanke i Šveđanke.

LAVAUR - Britanac Mark Cavendish (HTC) pobjednik je 11. etape najveće svjetske biciklističke utrke, "Tour de Francea" vožene od Blaye-les-Minesa do Lavaura u dužini od 167.5 kilometara. Cavendish je do svoje treće ovogodišnje etapne pobjede na "Touru", a ukupno 18. u karijeri stigao u vremenu od 3:46:07 sati. U završnom je sprintu bio brži od Nijemca Andrea Greipela (Omega Pharma-Lotto) uzvrativši mu tako za poraz iz 10. etape, dok je treće mjesto zauzeo Amerikanac Tyler Farrar (Garmin).

Uoči prve brdske etape, koja je na rasporedu u četvrtak, vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Francuz Thomas Voeckler (Europcar) sa 1:49 minuta ispred drugog Španjolca Luisa Leona Sancheza (Rabobank) i 2:26 minuta ispred trećeg Australca Cadela Evansa (BMC).

SPLIT - Čelnici pivarske tvrtke Carlsberg Croatia i splitskog Hajduka dogovorili su višegodišnju sponzorsku suradnju, ali vrijednost ugovora nije objavljena, rečeno je danas na konferenciji za novinare na Poljudu. Carlsberg u Hrvatskoj proizvodi pivo Pan, a član Uprave Hajduka Pavle Cicarelli objasnio je kako trenutačno na Hajdukovim dresovima neće biti natpisa sa reklamom za Pan pivo, nego će se ono moći prodavati na stadionu. Na novinarsko pitanje kako se misli realizirati ovaj ugovor o sponzorskoj suradnji s obzirom da Zakon o sportu zabranjuje točenje alkohola na stadionima, Cicarelli je kazao kako je Hajduk još prošle godine dobio suglasnost od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da se pivo može prodavati na Poljudu

ZURICH - Međunarodni nogometni savez (FIFA) je za novog šefa sudaca imenovao 42-godišnjeg Švicarca Massima Busaccu, koji će biti zadužen za pripremu sudaca za sva velika natjecanja pod okriljem FIFA-e. Busacca tečno govori pet jezika, a predsjednik FIFA-e Sepp Blatter smatra kako će Busaccino 20-godišnje sudačko iskustvo uvelike pomoći velikom broju sudaca.

Tijekom sudačke karijere Busacca je vodio finale Lige prvaka između Barcelone i manchester Uniteda 2009. godine, a na prošlogodišnjem je SP-u u JAR između ostalog sudio utakmicu za treće mjesto između Njemačke i Urugvaja.

Jedan od poteza sudačke organizacije unutar FIFA-e u cilju poboljšanja suđenja je taj da će na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu pravdu dijeliti samo profesionalni suci.

MADRID - Gradonačelnik Madrida Alberto Ruiz-Gallardon objavio je danas da će se španjolska prijestolnica kandidirati za domaćinstvo OI 2020. godine. To će biti treći pokušaj Madrida da dobije domaćinstvo igara, nakon što nisu uspjeli u kandidaturama za olimpijske igre 2012. i 2016. Prvi puta od njih je bolji bio London, dok su u borbi za OI 2016. izgubili od Rio de Janeira.

Gradonačelnik Alberto Ruiz-Gallardon istaknuo je da troškovi domaćinstva neće biti veliki, jer Madrid već posjeduje većinu potrebne infrastrukture za organizaciju OI.

Rok za predaju kandidatura ističe 1. rujna ove godine, a odluka o domaćinu bit će donijeta 2013. Dosad je jedino Rim predao svoju kandidaturu, a očekuje se da će to uraditi i Tokio.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙