FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u blagom plusu

Autor: scvi
NEW YORK, 26. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki su terminski indeksi u plusu uoči današnjeg početka trgovanja na Wall Streetu, no nevelikom jer su ulagači oprezni, s obzirom da nema naznaka dogovora u Washingtonu o povećanju razine zaduživanja države.

Terminski Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq indeks bili su u 13,00 sati u plusu između 0,2 i 0,3 posto, nakon što su jučer cijene dionica pale više od 0,5 posto.

Ulagače najviše zabrinjava nemogućnost dogovora između demokrata i republikanaca o povećanju državnog zaduživanja. Obje stranke podnijele su u Kongresu vlastite prijedloge o smanjenju proračunskog deficita i povećanju zaduživanja, a zasad se ne nazire mogućnost kompromisa.

Ako se do 2. kolovoza ne postigne dogovor, američka vlada neće moći platiti sve svoje financijske obveze.

Sinoć je predsjednik SAD-a Barack Obama upozorio da bi se ozbiljno naštetilo gospodarstvu, ako se ne poveća limit zaduživanja. Republikanci su, pak, poručili da Obama neće dobiti što želi.

Danas se nastavlja i sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata. Izvješća će, među ostalim, objaviti internetski trgovac Amazon.com, automobilska kompanija Ford i proizvođač robe za široku potrošnju 3M.

Većina kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, koja je dosad objavila rezultate, nadmašila je očekivanja analitičara.

U fokusu ulagača bit će i makroekonomska izvješća. Očekuju se podaci o cijenama kuća u SAD-u u svibnju, prodaji novih kuća u lipnju, kao i izvješće Conference Boarda o povjerenju potrošača u srpnju.

Na europskim se burzama danas trguje oprezno. Nakon što su jutros blago porasli, u 13,00 sati su londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili u minusu između 0,1 i 0,7 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙