FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak

Autor: scvi
NEW YORK, 19. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na oporavak tržišta nakon oštrih rasprodaja, i to ponajviše pod utjecajem solidnih poslovnih rezultata IBM-a.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u plusu 64 boda, a tehnološki Nasdaq 16 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 9,6 bodova i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Tehnološki div IBM izvijestio je u ponedjeljak navečer da je u drugom tromjesečju ostvario rast prihoda za 12 posto i neto dobiti za 8 posto, a zahvaljujući rastu u sve tri njezine glavne poslovne kategorije povećao je i procjene za cijelu godinu.

Kako su i dobit i prihodi nadmašili očekivanja, cijena dionice IBM-a porasla je nakon objave rezultata za 2 posto, na rekordnih 178 dolara.

Iako su i dalje na tržištu prisutne zabrinutosti zbog dužničke krize u eurozoni te nemogućnost postizanja političkog dogovora u SAD-u oko limita zaduživanja vlade, aktualna sezona objava kvartalnih zarada ukazuje da američke kompanije i nadalje solidno posluju.

Danas se očekuje objava poslovnih rezultata Goldman Sahsa i Coca-Cole, a investitori očekuju o objavu podataka o gradnji novih kuća u lipnju.

I na europskim burzama danas su cijene dionica u oporavku. Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu0,4 posto, na 5.774 boda, frankfurtski DAX 1,17 posto, na 7.191 bod, a pariški CAC 1,22 posto, na 3.699 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙